Kleurrijke kindertraktaties van La Vache qui rit

Het is iedere kinderverjaardag weer een uitdaging om met een leuke traktatie voor de dag te komen. Het liefste één die origineel is, niet al te veel tijd kost en ook nog eens verantwoord is. La Vache qui rit, het grootste familiemerk in smeerkaas en kaassnacks, helpt ouders graag een handje! Daarom kreeg Tine Harleman, auteur van diverse knutsel- en traktatieboeken, de opdracht om voor de producten van La Vache qui rit kleurrijke en originele traktaties te ontwikkelen. Het resultaat is een bonte verzameling dieren en figuren gemaakt van papier en karton als vrolijk omhulsel voor de Cheez Dippers, Puntjes, Apéricube en Smeerkaas. Er zijn traktaties in verschillende moeilijkheidsgraden, voor jongens en voor meisjes. Alle kleurrijke én verantwoorde traktaties met duidelijke werkbeschrijvingen, patronen en tips vind je vanaf vandaag op http://www.lvqr.nl/traktatie.

Van een kleurrijke beestenbende tot stoere piraten
De traktaties van La Vache qui rit laten niet alleen de koe, maar ook kinderen en ouders lachen! De traktaties zijn vrolijk en kleurrijk en nodigen uit om direct aan de slag te gaan. La Vache qui rit biedt traktaties voor jongens en meisjes, van stoere piraten tot een bonte verzameling dieren. De ‘puntjes’ transformeren in onder andere katten, paddenstoelen, pinguïns en piraatjes. De Cheez Dippers in o.a. bijtjes, indiaantjes, haasjes en een Oranjesupporter. De Apéricubes kunnen worden verpakt in traktatiedoosjes in de vorm van koetjes en varkentjes en voor de La Vache qui rit smeerkaas maakte Tine Harleman een vrolijke bakkersoutfit om een mandje krentenbollen extra feestelijk te maken. En nadat het kaasje op is, blijft er een leuk poppetje of diertje over om mee naar huis te nemen.

LVQR_Traktatie_HomeVan een uurtje tot een avond werk
De traktaties hebben verschillende moeilijkheidsgraden. Zelfs als je niet zo handig bent, zit er wel een traktatie tussen die snel en gemakkelijk te maken is. Maar ook mensen die langer willen knutselen, komen aan hun trekken. Creatievelingen kunnen bijvoorbeeld niet voor één traktatie kiezen, maar voor een combinatie van traktaties en zo bijvoorbeeld een compleet weiland met dieren creëren.
De duidelijke werkbeschrijvingen van de traktaties vind je op http://www.lvqr.nl/traktatie. Op deze site staat stap voor stap uitgelegd hoe je te werk moet gaan en welke materialen je voor de traktaties nodig hebt. Ook vind je hier de ‘patronen’ die je kunt printen om het maken van de traktatie nog eenvoudiger te maken. Er zijn zowel kant-en-klare als doe-het-zelf partronen. De tips maken het knutselen wel heel gemakkelijk!

Verantwoorde kaasproducten
De La Vache qui rit Cheez Dippers, Puntjes, Apéricube en Smeerkaas die de basis van de traktaties vormen, zijn te koop bij supermarkten in heel Nederland. De belangrijkste grondstof van La Vache qui rit producten is melk. Vanuit deze grondstof zijn in de kaasproducten hoogwaardig eiwit en calcium geconcentreerd. Voedingsstoffen die voor kinderen in de groei belangrijk zijn voor de ontwikkeling van hun spieren, botten en tanden. In combinatie met gevarieerd eten en voldoende beweging is dat heel gezond! Van nature bevatten de La Vache qui rit producten melkvet. Voor ouders die een nog verantwoordere keuze willen maken, zijn er daarom ook light producten. Daarin is het vetgehalte van het standaard product flink verlaagd. Bijvoorbeeld La Vache qui rit Cheez Dippers Light met 53% minder vet. Een verantwoord alternatief voor chips of snoep als traktatie!

Lees meer:
Creatieve traktaties
Sapperdeflap … daar is Koe!
Snoep. Goed?

Share

About Tabitha

atkooijman@live.nl'
Ik ben gelukkig getrouwd en trotse tante van een nichtje en neefje. Ook ben ik huisvrouw en dol op onze huisdieren. Ik vind het leuk om met taal en teksten bezig te zijn over diverse onderwerpen. Verder lees ik graag en houd ik van tekenen, schilderen, sieraden maken, speksteen bewerken en in de tuin bezig zijn.

Check Also

Wat moet je kopen voor jouw kind?

Jouw kind is bijna jarig! Erg leuk, maar ook een beetje stressvol, want wat voor …

Share
Share