Dora Domino

Dora Domino is voor iedereen leuk die van spelletjes en van Dora houdt. Het spel spreekt voor zich en bevat 28 dominokaarten. Deze kaarten zijn gemaakt van stevig karton. Op de kaarten staan afbeeldingen van Dora en haar vriendjes. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Recensie
“Oooohhh, die is voor mij…toch?!”, was het eerste wat mijn dochter van 3 jaar riep, toen ze dit spel zag. Ze is helemaal gek van Dora, dus ze pakte het spel snel uit de doos. En daarmee kon ik gelijk stoppen met wat ik aan het doen was. Want we moesten natuurlijk direct het dominospel gaan doen.

Mijn zoon van 6 jaar, vind Dora inmiddels niet meer zo heel erg stoer, maar domino spelen wel. Dus hij schoof ook gelijk aan tafel. Ik kreeg geen tijd om de spelregels nog even door te lezen, want de kaarten werden al ijverig verdeeld. De kaarten werden eerlijk door 3 gedeeld, en toen kon het spel beginnen. Voor mijn dochter was het nog even wennen, dat ze niet overal aan mocht leggen. Maar toen ze dit doorhad was het goed. Al snel was het spelletje afgelopen en moesten we uiteraard gelijk nog een spelletje doen. Terwijl de kinderen de kaarten schudden, las ik toch nog maar even de spelregels door. Toen bleek dat iedere speler 5 kaarten moest hebben en dat de overige kaarten op een stapel gelegd moesten worden. Als je niet kan aanleggen, moet je dus een kaart van de stapel pakken en is je beurt voorbij.

Dus nou speelden we volgens de spelregels. Echter bleek al gauw dat één van mijn kinderen dit keer helemaal geen goede kaarten had. Diegene moest dus steeds weer een kaart van de stapel pakken. Terwijl daar de kaarten steeds meer werden, slonken de kaarten van de ander en van mij. Het duurde dus niet lang of de eerste kaart werd door de kamer gegooid. Het spelletje was op deze manier helemaal niet leuk!  We moesten overnieuw beginnen, en dan gewoon zoals we het de eerste keer deden. Dan was het pas eerlijk…

Tja…en dan volgen de woorden:” Het is maar een spelletje en het gaat niet om het winnen, maar het gaat erom dat je samen plezier hebt…” Uiteindelijk verdween de boze bui en konden we weer vrolijk verder spelen. En zo werd het een hele gezellige domino-middag. Dora Domino is voor ons zeker een geslaagd spel!

Bestel dit spel hier>>

 

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021

Dit jaar is de opzet van de Speelgoed van het Jaar verkiezing anders dan andere …

Share
Share