Happy Kids

De schrijfster van het boek Happy Kids, Drs. Sella van de Griend, heeft communicatie managment gestudeerd en is een expert in gedragsverandering en ouderschap. Door middel van coaching en workshops helpt ze ouders om meer plezier in het ouderschap te hebben en hoe met bepaalde situaties om te gaan. Ze heeft daarvoor de HAPPY-methode ontwikkeld. Door de HAPPY-methode toe te passen in de opvoeding van je kind(eren), bouw je aan het zelfvertrouwen van je kind. En volgens Drs. Sella van de Griend is een goed zelfvertrouwen de basis voor een gelukkig leven.

H – Horen wat er is en contact maken
A –
Accepteren van gevoelens en behoeften
P –
Problemen oplossen
P –
Persoonlijke zelfstandigheid vergroten
Y –
Yes! Succes vieren en positieve overtuigingen versterken

Recensie
De titel van het boek Happy Kids spreekt mij erg aan, want als moeder wil ik natuurlijk dat mijn kinderen zich gelukkig voelen. Maar net als elke ouder kom ik in het dagelijks leven situaties tegen waarin ik twijfel of ik het goed aanpak en hoe ik moet handelen als mijn kind zich even niet zo fijn voelt. Ik ben benieuwd of de HAPPY-methode mij handvaten kan geven om mijn kind(eren) zelfvertrouwen te geven. In het voorwoord legt de schrijfster uit dat je als ouders de basis legt voor het zelfvertrouwen van je kind. En dat we dat zelfvertrouwen kunnen vergroten door onze kinderen te zien als wie ze zijn en open te staan om van hen te leren. En dat we vooral niet moeten vergeten om te genieten van onze kinderen. Ook al voel je je soms machteloos en gefrustreerd. In hoofdstuk 1 legt Drs Sella van de Griend uit waarom zelfvertrouwen in het leven zo belangrijk is. In een volgend hoofdstuk kun je lezen hoe mensen en kinderen kunnen reageren bij een gebrek aan zelfvertrouwen. In hoofdstuk 8 t/m 13 legt ze uit wat ze precies met de HAPPY-methode bedoelt. En in de laatste hoofdstukken geeft ze aan de hand van voorbeelden aan hoe je in bepaalde situaties de HAPPY-methode kunt toepassen.

Wat ik leuk vind aan dit boek is dat er veel voorbeelden worden gegeven van situaties die je als volwassene tegen komt en wat voor gevoel je dit geeft. Daardoor kun je je als ouder wat beter verplaatsen in de gevoelens van je kind. Aan het einde van elk hoofdstuk staat een korte samenvatting en een aantal reflectievragen, die je laten nadenken over hoe je zelf dingen hebt ervaren in je opvoeding en hoe je met je kinderen om gaat. Aan het einde van het boek vind je een werkblad, dat je kunt gebruiken als ondersteuning om de verkregen inzichten uit het boek toe te passen in je dagelijkse leven.

Het boek Happy Kids leest erg makkelijk en ik herken er ook wel veel in. Niet alleen de “problemen” waar ik met mijn eigen kinderen tegen aan loop, maar ook hoe ik dingen zelf in mijn leven heb meegemaakt en wat dat heeft gedaan of nog steeds doet met mijn zelfvertrouwen. De handvaten die worden aangedragen lijken mij in veel gevallen goed toepasbaar, maar gaan soms ook wel een beetje ver. Ik ben het met Drs. Sella van de Griend eens dat het belangrijk is om goed te luisteren naar je kind. En dat je door middel van communicatie een heleboel bereikt. Maar ik denk ook dat kinderen soms van ouders moeten aannemen dat bepaalde regels of situaties nou eenmaal zo zijn en je niet over alles een uitgebreid gesprek hoeft te voeren. Al met al een interessant boek.

Happy Kids – Drs. Sella van de Griend
Opvoedboek, paperback, 224 pagina’s, Standaard Uitgeverij
Bestel dit boek hier>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

De kleine koning(in)

Alle ouders krijgen ermee te maken: de peuterpuberteit. Peuters die driftbuien krijgen – bij voorkeur …

Share
Share