Doornroosje – ballet zoals het hoort te zijn [verslag]

Wat had mijn 11-jarige dochter zich verheugd op de eerste echte grote-mensen balletvoorstelling. Helaas werd ze ziek en heeft ze de uitvoering van Doornroosje door het Moskow Classical Ballet niet gezien. Ik ben met een vriendin gaan kijken en we hebben allebei enorm genoten.

Deze uitvoering van Doornroosje heeft alles wat je wilt wanneer je met je kind naar een klassieke balletuitvoering gaat: een herkenbaar verhaal, mooie muziek, prachtige kostuums en werkelijk indrukwekkend ballet. En dat alles in het prachtige theater Carré

Tutu’s, spitzen, kroontjes… de sprookjesliefhebbers konden hun hart ophalen. En dat het gedanste verhaal goed te volgen was door kinderen, bleek wel door het opgeluchte applaus toen de boze fee het toneel verliet. Zij danste overigens fantastisch!

Voor de vele dansers en danseressen van het Moskou Classical Ballet waren er rollen weggelegd waarin ze echt konden schitteren. Veel solo’s en duo’s naast mooi gelijktijdig uitgevoerde groepsballets. (De termen die ik gebruik, zullen misschien niet kloppen, ik heb echt als leek genoten van deze balletuitvoering en de vriendin die mee was ook!).

 

Het was echt adembenemend om te zien hoe de professionals op het toneel gebruik konden maken van ballettechnieken. Sprongen leken langer te duren dan de zwaartekracht toe kon laten en met name het dansen op spitzen was veelvuldig te zien. Doornroosje zelf, gedanst door Ekaterina Berezina, presteerde het om op één spitz te blijven staan terwijl 4 prinsen om de beurt haar hand loslieten en weer vastpakten. Dat lijkt mij echt een topprestatie.

Voor kinderen was het wel een ‘lange zit’. Wanneer Doornroosje wakker gekust is door de prins, komt er nog een heel feest, met vele solo’s. Gelukkig voor de aanwezige kinderen, waren de personages erg herkenbaar en zat er ook humor in de dansen. Over humor gesproken: let wanneer je naar deze voorstelling gaat, vooral ook op de koning. Zijn mimiek is geweldig.

Kortom: een prachtige, sprookjesachtige balletuitvoering die zeer de moeite waard is voor jong en oud!

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

GANT: ook voor Trotse Moeders

Eerlijk gezegd ken ik het kledingmerk GANT alleen van de herenkleding. Mijn man heeft diverse …

Share
Share