Brandweer Kinderfeestje

Wil je eens een keer totaal wat anders met de verjaardag van je kind? Organiseer dan een Brandweer Kinderfeestje. Je kunt het feestje helemaal zelf organiseren en bij de lokale brandweer vragen of je een rondleiding kunt krijgen. Vaak kan dit wel op afspraak en als je geluk hebt, mogen de kinderen ook nog even in een brandweerauto zitten en wie weet word de sirene ook nog wel aangezet. Als je de kinderen van te voren ook nog aankleed als ‘echte’ brandweerman/brandweervrouw, zullen ze zich helemaal een brandweerman/-vrouw voelen. Spelletjes die je zelf kunt organiseren zijn b.v.; met een tuinslang  een brandje blussen (vlammen kun je b.v. van karton maken), waterballonnengevecht, water van de ene emmer naar de andere emmer brengen, speurtocht waarbij ze brandweer-autootjes moeten volgen, stoelendans waarbij de kinderen zo snel op een stoel moeten gaan zitten als ze een sirene horen (je kunt hier b.v. een wekker voor gebruiken, maar ook een sirene-beltoon die op veel mobiele telefoons gezet kunnen worden).

Wie liever niet alles zelf regelt, kan ook naar 112Land in Zoetermeer gaan. Hier kunnen kinderen alles leren over brandweer, politie en ambulance. Kinderen kunnen hier volop zelf aan de slag, onder professionele begeleiding. Zo kunnen ze zelf een brand blussen of een rit maken met één van de drie uitrukwagens. Ook kunnen kinderen als echte agent zelf speuren naar sporen of ontdekken wat er allemaal in en op een echte ziekenauto zit. Maar ook een nep-wondje op je arm laten maken behoort tot de mogelijkheden. Kortom een dagje 112land betekend een dagje vol spanning en avontuur!

Maar buiten dat is er ook nog een speelhal aanwezig met o.a. een doolhof en glijbanen en springkussens. Voor meer informatie over 112land, klik hier

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Verjaardagspartijtje!! [persoonlijke blog]

Na weken van nachtjes aftellen, alle speelgoedboekjes van voor naar achteren doorgelopen te hebben en …

Share
Share