Twinkel: recensie van een glitter-prentenboek

twinkel-trotse-moeders-coverHet is Twinkels eerste dag op de Feeënschool voor Magie en Muziek. Ze kan niet wachten tot ze net zo goed is in toveren als alle grote feeën. Maar Twinkel vergeet de magische woorden steeds en haar spreuken lopen helemaal in de soep.

Recensie
Sommige Trotse Moeders kennen Katherine Holabird misschien van Angelina Ballerina, maar ook wanneer je daar nog geen fan van bent, is dit een boek om meteen in je hart te sluiten. Het begint al bij de kaft, met de vrolijke tekening van feetje Twinkel. Er zit allemaal glitter op en het is nog roze ook, voldoende om mijn dochters ogen te laten stralen. Roze èn glitter en dan nog een verhaal over een fee ook! Wat wil je nog meer……

twinkel-trotse-moeders

Het verhaal is schattig. Een fee die voor het eerst naar school gaat en het toveren niet onder de knie krijgt. Een lieve juf weet een manier voor feetje Twinkel te bedenken waardoor ook zij de toverspreuken kan onthouden.

twinkel-trotse-moeders-1

Het mooist zijn de tekeningen. Vol vrolijke details waardoor het verhaal nog meer gaat leven. En op de laatste bladzijde zijn ook nog eens een heleboel glitters verwerkt. Kortom: één groot feest voor iedereen die van roze sprookjes houdt!

Twinkel – Sarah Warburton & Katharine Holabird
Bekijk op bol.comHardcover, uitgeverij De Vier Windstreken
Bestel dit prentenboek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Pesten: de ervaringen van mijn kinderen [persoonlijke blog]

Mijn oudste zoon is enorm gepest op zijn eerste school, hij werd zelfs geschopt en …