“Maak je niet dik!”; recensie van een Dorus-boek

Screenshot 2014-02-08 at 20.50.31“Maak je niet dik!” van David Melling is een prachtig prentenboek over Dorus die een nieuwe muts krijgt van zijn vader. De muts gaat vrijwel direct kapot en vriendjes kunnen het niet oplossen. Gelukkig wordt papa niet boos wanneer Dorus het eerlijk vertelt.

Recensie

Prachtige prenten, een verhaal wat voor jonge kleuters wel een beetje spannend is, want de nieuwe muts is kapot en hoe goed de vriendjes hun best ook doen, het probleem wordt niet opgelost. En dat is anders dan in de andere boeken voor kinderen vanaf een jaar of 4. Toch merkte ik bij het voorlezen van “Maak je niet dik” dat het niet té spannend is, want de tekeningen zijn zo leuk en zo vol humor en leuke details dat door de kinderen mee te laten kijken  bij het voorlezen, ze eerder dubbel liggen van het lachen om de tekeningen dan dat ze zich zorgen maken over de afloop!

Screenshot 2014-02-08 at 16.54.47En het loopt goed af: Dorus vertelt eerlijk wat er is gebeurd en papa wordt niet boos. Een mooie boodschap die ik zelf ook graag aan mijn kinderen meegeef. Als bonus staan na het verhaal nog een aantal grappige tekeningen van diertjes met mutsen, zoals de “plu-muts” en de “ontdek-de-verschillen-muts” die ook tot grote hilariteit bij de kinderen leidden. Kortom: een boek om nog heel vaak voor te lezen!

Bestel “Maak je niet dik” hier >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Hallo Dorus! – een Dorus-boek

Doe mee met Dorus als hij speelt, bij zijn vrienden is en boeken leest! Hoe …

Share
Share