Ik kan alles

In Ik kan alles leer je hoe iets werkt of hoe je iets zelf kunt maken.
Je leert goocheltrucs en danspassen waarmee je je vrienden kunt imponeren. Je leert koken, maar ook wat calorieën zijn. Je ontdekt de wereld en je leert overleven in de natuur. En je leert coole voetbaltrucs en stoere BMX-trucs. Ik kan alles is een leerzame ontdekkingsreis voor kinderen met pit. Op speelse wijze doe je kennis, handigheid en ervaring op.

Recensie
Wat een ontzettend leuk, spannend en uitdagend boek.  Het is, zoals ook achterop staat aangegeven, echt een ontdekkingsreis voor kinderen. Maar ook zeker leerzaam voor ouders! Met behulp van het boek valt er van alles te maken, doen en ontdekken.
Het originele boek is in Engeland uitgegeven door Dorling Kindersley, een uitgeverij die mij al vaker is opgevallen als het gaat om bijzondere, informatieve en originele boeken voor kinderen.

Het boek is opgebouwd uit 6 delen: verbaas je vrienden, lekker eten, creatief zijn, de wereld verkennen, overleven in de natuur en een sportheld zijn. Met andere woorden Ik kan alles biedt voor elk wat wils, voor jongens en meisjes, stoer, sportief, creatief en vooral geïnteresseerd in de wereld om hen heen.

Het boek is vooral geschikt voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool. Ze kunnen er zelf mee aan de slag en alle mogelijke informatie absorberen. Ook jongere kinderen zullen graag in het boek bladeren. Zelf kunnen lezen, of het boek bekijken met iemand die kan lezen, is wel van belang om Ik kan alles echt leuk te vinden denk ik.

Ik kan alles is een kleurrijk boek waarin een hoofdrol is weggelegd voor illustraties, hetzij mooie foto’s, hetzij gedetailleerde tekeningen. De begeleidende teksten zijn duidelijk.

In doe-boek staan weetjes, trucjes en proefjes om zelf uit te voeren en dingen die je eigenlijk altijd al wilde weten. Nog een paar voorbeelden?
Hoe zaag je iemand doormidden? Hoe landt een vliegtuig? Wat zijn de belangrijkste gitaarakkoorden? Hoe moet ik een voetbal hoog houden? Wat kan je doen om een brandwond te verzachten? Wat zit er in een verbanddoos? Hoe leg je een kampvuur aan? Tips om eieren te beschilderen. De basis om te leren breien. Hoe herken je een broedende kip? Voorbeelden van knopen leggen. Welke verschillende soorten pasta zijn er? Welke sterrenbeelden kan je ’s nachts zien? Een aantal origamifiguren …
Te veel om op te noemen, en dat bijna 200 pagina’s lang.

Ik kan alles is een boek om eindeloos in te bladeren en steeds weer wat nieuws in te ontdekken. Het is een heerlijk boek voor tijdens de vakantie of op regenachtige middagen. Je hebt altijd wel iets in huis om uit te gaan proberen en anders zoek je gewoon verder naar iets anders leuks, keus genoeg!

Ik kan alles – John Woodward
informatief voor kinderen, doe-boek, hardcover, 192 pagina´s,Tirion Creatief
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

lees ook:
Natte sokken
Pirateneiland
Ik + jij = wij

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Klik! Foto-Doe-Boek voor kids

Olaf de fotograaf en zijn hulpje Gustaf de muis verklappen in dit boek al hun …