Vakantiepark De Schatberg sportplaza

De Schatberg (Sevenum): 5 sterren camping / bungalowpark, een goede reden om in Noord-Limburg op vakantie te gaan [verslag]

Website vakantiepark De Schatberg SevenumVele kamperende Nederlanders kennen natuurlijk Camping De Schatberg; al ruim 50 jaar één van de top-campings in Nederland. Bekend geworden door de zwemmeertjes ontstaan uit de zandwinning voor de aanleg van de A67. Al lang niet meer alleen maar camping en dagrecreatie: van luxe tot zeer luxe bungalows, (sta)caravans, luxe kampeerplekken met eigen toilet. En heel veel voorzieningen, die een vakantie met kinderen – ook bij wat minder weer – de trotse moeders en vaders doet “ontzorgen”.  

Nu is in Noord-Limburg heel veel te doen en vanuit De Schatberg ook goed te bereiken, maar De Schatberg met haar voorzieningen is alleen al een goede reden naar Noord-Limburg op vakantie te gaan. De Schatberg is een trots familiebedrijf, en dus zeer gericht op het welzijn van haar gasten. Wat het inhoudt om zo’n vakantiepark te leiden en toekomst gericht te houden, is ons verteld door de directeur/eigenaar zelf: Ronald Hoppzak.

vakantiepark De Schatberg luxe bungalow aan het water

Tijdens ons lang weekendje In Noord-Limburg, wilde de eigenaar van het Vakantiepark De Schatberg, waar wij in een mooie luxe Bungalow verbleven, TrotseMoeders.nl (in dit geval een Trotse Vader), wel een rondleiding geven over het uitgestrekte terrein van deze – door de ANWB ook in 2016 weer met 5 sterren voorziene – camping/bungalow-park.

Onze rondleiding begint natuurlijk in de ruime receptie van het vakantiepark en uit eigen ervaring kan ik melden dat de openingstijden, vriendelijkheid receptionistes het vakantie gevoel kunnen maken of breken, en wat dat betreft kan de receptie wedijveren met de meest vriendelijke. Dit zit dus wel goed.

vakantiepark De Schatberg receptie

De receptie geeft direct toegang tot een groot (overdekt) centrumgebouw ‘De Borgh’ met zithoeken, terras om te lunchen en koffie te drinken, en een eetcafé. Aan het centrale overdekte plein grenst ook de grote, wel voorziene, supermarkt met (niet onbelangrijk) steeds verse broodjes, ook op zondag!

vakantiepark De Schatberg eetcafee vakantiepark De Schatberg binnenterras voor cafe

vakantiepark De Schatberg a la cart restaurant De SerreIn het ‘De Borgh’ is ook een à la cart Serre-restaurant.

Tijdens de wandeling door het centrum gebouw legt Ronald uit dat de afgelopen economische crisis natuurlijk merkbaar is geweest, maar dat het vakantie in eigen land weer in de lift zit; de boekingen komen weer eerder en er wordt meer luxe ingekocht.

De periode van stagnatie heeft het familiebedrijf vooral aangezet tot het realiseren van nieuwe investeringen en plannen, want de vraag van de consument verandert ook voortdurend; meer luxe, genot (eten) en privacy op vakantie. Daarom investeert de Schatberg bijvoorbeeld nu in grote, zeer luxe bungalows met daarin bijvoorbeeld een kook-eiland. En zet ze in op het wegnemen van misschien wel de grootste ergernis van een doorsnee campinggast met hun aanpak van de toilet- en wasruimtes. Maar daarover later meer! Eerst de verdere rondleiding:

In het centrale gebouw veel voorzieningen voor met name de (kleine) kinderen en gezinsactiviteiten. In de weekenden en het seizoen worden er natuurlijk knutsel- en animatieactiviteiten voor de verschillende leeftijdsgroepen – georganiseerd.

Vakanttiepark De Schatberg binnenspel activiteiten

In de speelkelder kan worden gebowld, ge-squasht, mini-golf worden beoefend en men kan daar klauteren, springen en glijden.

Vakanttiepark De Schatberg binnen midget golf Vakanttiepark De Schatberg binnen spelinstrumenten

Dit gedeelte grenst weer aan het overdekte speel-zwembad, met uiteraard een glijbaan. Mijn kinderen waren er niet weg te slaan. Het is met goed toezicht en lekker veilig. Je kunt je wat oudere kinderen die in het bezit zijn van een zwemdiploma daar dus met een gerust hart zelf naar toe laten gaan.

Vakanttiepark De Schatberg binnenzwembad

Ook als je geen gast bent op De Schatberg kun je tegen betaling gebruik maken van het zwembad. Buiten is het grote buitenzwembad met waterspeeltuin en een zandstrand: allemaal met waterglijbanen. Toen wij er waren was het nog niet open, maar het zal er in de zomer er voor zorgen dat je je vakantie eigenlijk geheel op De Schatberg kunt doorbrengen zonder je te vervelen.

vakantiepark De Schatberg zandstrand

Buiten het centrale gebouw kom je eerst door een uitvoerig sport- en speelpark. Uiterst verzorgd en qua sfeer en parkaanleg afgekeken van de parken in Barcelona. Dat straalt degelijkheid uit en nodigt uit om hier te verblijven.

Vakanttiepark De Schatberg spel en sport park Vakanttiepark De Schatberg spel en sportpark overzicht

Je kunt er voetballen, basketballen, Jeu-de-Boules spelen, skaten enzovoorts.

Vakanttiepark De Schatberg buiten sport velden voetbal

Verder op in het park zijn echte grote jongens (en meisjes) activiteiten beschikbaar als: waterskiën, buggy-rijden, paintballen, een enorm klimpark onder professionele begeleiding, en voor de meer introverte vakantiegangers: je kunt er ook een hengel uitwerpen in de visvijvers.

Ik heb mijn hele leven lang gekampeerd. Vaak met een klein tent er op uit getrokken en heb me overal en altijd geërgerd aan de kwaliteit en schoonheid van het sanitair. Tot mijn verbazing kreeg ik wel door de jaren heen steeds meer mogelijkheden voor luxe, zoals stroom bij mijn tent, een koelkastje, en elektrisch licht. De behoefte aan schoon sanitair bleef!
Aan deze duidelijke consumentenwens probeert De Schatberg tegemoet te komen. Natuurlijk zijn er de bekende centrale en algemene toilet- en wasgebouwen. Die zien er overigens uiterst verzorgd, efficient en schoon uit.

vakantiepark De Schatberg toeilet en wasgebouwen

Maar er zijn meer mogelijkheden. Je kunt een staanplaats huren met zogenaamd Supercomfort, VIPcomfort of zelf Totaalcomfort. En wat houdt dat in? Dat je bij je tent een EIGEN cabine/huisje hebt waarin – afhankelijk van het soort comfort – een eigen toilet, douche, keukenruimte, sauna en bubbelbad heb! Zo wordt kamperen (met je eigen tent) leuk voor iedere verwende consument en vooral voor die kampeerder die steeds weer afhaakt op het gebrek aan schoon sanitair! Hier wat voorbeelden van deze comfortplaatsen met eigen sanitair:

vakantiepark De Schatberg comfort camperen met eigen keuken vakantiepark De Schatberg comfort camperen met eigen toiletgebouw Vakanttiepark De Schatberg kamperen Comfort Toiletgebouw

Verder zijn er op voor de ‘echte’ kampeerders onder ons ook nieuwe mogelijkheden, het zogenaamde “Simple Camp” concept: kamperen in een houten tent! Deze op houten caravans geleken tents zijn op ruime veldjes in een cirkel gesitueerd. Ik moet zeggen dat ik zo mijn luxe bungalow een weekje zou willen ruilen met zo’n houten tent!

vakantiepark De Schatberg Veldje met Simple Camp tenten vakantiepark De Schatberg kamperen Simple Camp tent

Er is een scala aan vakantie-bungalows beschikbaar in het park. Van luxe tot zeer luxe met bijvoorbeeld sauna, van 4- tot 12- persoons. De bungalows zijn mooi gesitueerd rond meertjes en water. Ook hier zie je de vraag van de consument naar steeds meer luxe en gemak (niet zelf schoonmaken, goed internet en eten, wellness). Mijn echtgenote kon in ieder geval heerlijk in het bad liggen en ontspannen.

vakantiepark De Schatberg ontspannen in luxe bungalow

Ondertussen gingen onze kinderen op PC en tablet lekker gamen.

vakantiepark De Schatberg gamen in de luxe bungalow

Op vakantie gaan bij De Schatberg wordt dus steeds meer niet alleen ergens anders zijn (met het opgeven van veel luxe die je thuis hebt), maar ook jezelf verwennen met luxe die je juist thuis niet hebt.

De sport-accommodaties, luxe bungalows, de aanwezige eetgelegenheden en de beschikbare vergaderruimtes, maken het park ook uitermate geschikt om met een groep mensen van je bedrijf te brainstormen of aan teambuilding te doen. So-wie-so zijn er ook voor vriendenclubs, sportverenigingen en  familiebijeenkomsten groepsaccommodaties aanwezig.

vakantiepark De Schatberg darten en van de binnen activiteiten

Zoals gezegd is De Schatberg een familiebedrijf. De directeur/eigenaar, spreekt met passie over zijn werk en de manier waarop hij over de hele wereld naar nieuwe concepten kijkt (kleur gebruik is duidelijk aan Scandinavië ontleend) en ideeën opdoet. Die passie vind je alleen bij dit soort familiebedrijven. Dus dacht ik: “Ik schat in dat hij ook zelf op het park woont!” En ja hoor Ronald woont natuurlijk op zijn ‘eigen’park. Een betere gastheer voor een vakantie kan je je niet wensen!

Vakantiepark De Schatberg Ronald Hoppzak
Ronald Hoppzak, eigenaar De Schatberg

Honden kunnen mee. En niet onbelangrijk voor de kinderen: over het hele terrein is WIFI (gratis) beschikbaar. Wil je meer weten over de bungalow types en de beschikbare (luxe) campingplaatsen download dan de brochure.

vakantiepark De Schatberg Buitenspeeltuin

Tenslotte: De Schatberg is eenvoudig te bereiken en aan te rijden; ligt aan de snelweg A78 van Eindhoven naar Venlo. Aan deze snelweg heeft De Schatberg zijn ontstaan te danken. Voor sommige van de vakantiegasten van De Schatberg (voor mijzelf bijvoorbeeld….) is het ook heel relevant dat aan dezelfde afrit van de A78, ook een McDonalds is gelegen. Op loopafstand van je tent of bungalow dus eigenlijk!

schatberg-sevenum-verslag-copyright-trotse-moeders

Over wat er allemaal in de directe omgeving van dit deel van De Peel te doen is zie ons artikel ‘Op vakantie in eigen land: Noord-Limburg‘.

Share

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

Waarom een vakantiehuis op een vakantiepark?

Vakanties op vakantieparken is ideaal wanneer u op zoek bent naar veel faciliteiten, gemak, en een …

Share
Share