Het vrolijke Sinterklaas voorleesboek

sinterklaas-voorleesboek-trotse-moeders-coverEen gezellig boek vol leuke versjes en verhalen over Sint en zijn pieten. Over een pietje dat vergeten is zijn onderbroekje aan te trekken. Over pieten die elkaar een vrolijk kleurtje geven. En over een jongetje dat vreselijk veel cadeautjes vraagt. Maar… elke dag verdwijnen er pakjes op het schip. Is er misschien een dief-piet aan boord? Dit en nog veel meer verhaaltjes in dit vrolijke Sinterklaas-voorleesboek dat ieder kind zal aanspreken.

Recensie

Sinds een paar dagen voel ik hoe ik zelf een beetje verdrink in de zoete Sinterklaas tijd; nostalgische herinneringen van vroeger, de geur van pepernootjes, het inpak papier, de creativiteit, de taai-taai poppen en de ‘oh-zo-gezellig-wij-zingen-met-allemaal-mee-muziek’. Vele van de Trotse Moeders en Trotse Vaders zullen zich hierin ongetwijfeld herkennen.

Wel vergeet ik dat mijn zoontje pas 2,5 jaar is en dat hij het zetten van een schoen ‘zo niet interessant’ vindt en die spanning voor pakjesavond nog lang niet voelt… sinterklaas-voorleesboek-trotse-moeders-lezenHij laat mij wel glimlachen wanneer hij trots vertelt Sinterklaas een handje te hebben gegeven, de stoomboot heeft gezien en de pepernootjes die Piet heeft gestrooid allemaal heeft opgeraapt en in zijn eigen pietenzakje heeft gestopt. Ik smelt. Ik houd van dit feest en ben ontzettend verheugd dit de komende jaren weer vol overgave te vieren..

Mijn pret kon dus niet op toen ik het prachtige boek van Marianne Busser en Ron Schröder in handen kreeg. De titel maakt al dat je zin krijgt om het te lezen; Het vrolijke Sinterklaas voorleesboek. Mijn zoontje kwam direct tegen mij aangekropen en samen lazen wij direct het halve boek. Hij lachte om de mooie tekeningen, de leuke, originele rijmpjes en zocht samen mee naar de afbeeldingen die gezocht moesten worden. Poppen, treintjes, de staf van Sinterklaas, en waar zijn de pepernoten gebleven?

Aan de hand van de leuke thema verhaaltjes komen wij achter de geschiedenis van het Sinterklaas verhaal, leren wij rijmen, is het feest niet alleen voor kinderen bedoeld, maar ook zeker voor volwassnen en weten wij wat de taakjes van de Pieten zijn en wordt het zwaar beladen “Pieten thema” openlijke benoemd aan de hand van een gekleurde Pietenrijm.

Nylan krijgt natuurlijk nog niet alles mee, maar geniet met volle teugen van het vrolijke boek. Een dag later ontmoet ik vriendinnetje van 6 jaar en lees haar hetzelfde gekleurde Pietenrijmpje voor. Ze kijkt me aan en ik vraag wat ze er van vindt; stel, dat er geen zwarte Pieten meer zouden zijn?

sinterklaas-voorleesboek-trotse-moeders

Ze trekt een gek gezicht en is duidelijk wat verbaasd om deze mogelijkheid; “Wel een beetje gek” benadrukt ze.. “En als je nu zelf een kleur mocht uitkiezen voor de Piet?” vraag ik. Ze denkt even na en er verschijnt een grote glimlach op haar gezicht “een paarse Piet?”. We lachen allemaal, dat zou een leuk idee zijn!

Het boek is echt een aanrader voor alle peutertjes en kleutertjes, maar ook echt voor alle papa’s en mama’s. De traditie van dit bijzondere feest wordt in alle pracht gemengd met het moderne van nu. Ieder persoon wordt in zijn waarde gelaten, er is overal ruimte voor. Echt een ‘must have’ voor in de jaarlijks terugkomende Sinterklaas doos!

Het vrolijke Sinterklaas voorleesboek – Ron Schröder & Marianne Busser
Bekijk op bol.comHardcover, 48 pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Mamariek

ernemarieke@gmail.com'
Ik ben de Trotse Moeder van zoon Nylan van 2 jaar. Ik ben alleenstaande moeder en werk drie dagen per week. De andere dagen geniet ik van gezellige activiteiten samen met Nylan.

Check Also

Het Dikke Dino-boek

Het Dikke Dino-boek…. geen boek over een Dikke Dino, maar een indrukwekkend dik boek over …

Share
Share