Captain Toad – Treasure Tracker: vriendelijk spel voor Nintendo Switch en Nintendo 3DS

Wanneer je kinderen wat ouder worden, zul je merken dat de games waar hun interesse naar uit gaat anders worden. Er wordt meer gevochten, er is meer agressie en het lijkt allemaal “echter”. De vrolijke fantasiewereld van Disney en Studio 100 wordt vervangen door racen en vechten. Toch komen er gelukkig nog regelmatig games uit die geschtik zijn voor jonge kinderen, ook voor oudere kinderen leuk zijn om te spelen en die er vrolijk en vriendelijk uit zien. Zoals Captain Toad – Treasure Tracker!

Wie is Captain Toad?
Toad is een van de personages uit de Nintendo Mario Bros. serie. Het is eigenlijk een soort levende paddenstoel, een personage die er uit ziet als een menselijke paddenstoel en die kan lopen en emoties heeft. Toad is een verzamelnaam voor alle ‘menselijke paddenstoel-personages’ in de Mario-reeks. Captain Toad / kapitein Toad is er een van.

Oorspronkelijk waren ze vooral bewakers van prinses Peach, maar op een gegeven moment kregen bepaalde Toads ook rollen in games. Er is ook een vrouwelijke versie, Toadette. In de game Super Mario 3D World had Toad een eigen mini-game en nu is er voor het eerst een complete game rondom Toad: Captain Toad – Treasure Tracker.

Het verhaal van de game Captain Toad: Treasure Tracker
Captain Toad: Treasure Tracker is een platformspel die anders is dan andere platformspellen. Om te beginnen kan Toad-baas vanwege zijn zware rugzak niet springen. Daarom moeten spelers andere manieren verzinnen om hem in elk level voorbij de vijanden, valstrikken en obstakels naar de krachtster te loodsen. Daarvoor is het zaak de route van Toad-baas zorgvuldig te plannen, waarbij je de omgeving grondig kunt verkennen door de camera in alle richtingen te bewegen.

 

Elk level is een compact en kunstig gemaakt diorama op zich, geïnspireerd door hetzelfde “miniatuur tuin”-concept – dat in Japan “hakoniwa” wordt genoemd – dat ook als inspiratie werd gebruikt voor de levelontwerpen van Super Mario Odyssey. Dit betekent dat de omgevingen, hoe klein ze op het eerste gezicht ook lijken, rijk zijn aan charmante details, grappige verrassingen en verstopte voorwerpen.

Meer dan 70 levels
Met meer dan 70 levels om te overwinnen, zal zelfs de meest onverschrokken ontdekkingsreiziger hier lange tijd mee zoet zijn. Zoals te zien in de overzichtstrailer, zijn vier van deze levels gebaseerd op rijken die voorkomen in Super Mario Odyssey: Stedenrijk, Woestijnrijk, Watervalrijk en Kookrijk. Spelers kunnen deze levels zelf vrijspelen door in de game te vorderen, maar ze kunnen er ook direct toegang tot krijgen door het scannen van de amiibo-figuurtjes van Super Mario Odyssey: Mario (bruiloftkostuum), Peach (bruiloftkostuum) en Bowser (bruiloftkostuum). Door het scannen van de Toad-amiibo verschijnt een krachtige onkwetsbaarheidspaddenstoel, terwijl het scannen van een willekeurige andere amiibo één of twee handige 1-Ups oplevert.

Mening
Dit is nu echt een vriendelijk spel wat goed te doen is voor kinderen. Geen agressie, mooie vormgeving en avontuurlijke puzzels. Het denken in 3D, door bijvoorbeeld afbeeldingen te draaien, is leerzaam. Deze game zal regelmatig gekozen worden door je kind(eren). Mijn dochter van 11 jaar vindt het echt heel erg leuk!

De game is ook met twee personen te spelen. Dan helpt het ene kind het andere, door bijvoorbeeld met dingen te gooien waardoor Toad veiliger door kan lopen. Toch is het met name een game die een kind alleen zal spelen. Het is echt een puzzel-avontuur en leuk om helemaal zelf te voltooien.

Bekijk op bol.comCaptain Toad – Treasure Tracker is beschikbaar voor Nintendo Switch en Nintendo 3DS

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Wat kun je allemaal met Nintendo Switch Online? Mijn ervaring en mening.

Ik heb een jaar lang Nintendo Switch online gekregen. Dit is mijn recensie daarover. Wat …