De Ark van Noach

In een wereld die tegenwoordig overspoeld lijkt te worden met geweld, haat, terreur en andere verschrikkelijkheden tegen mensen heb ik soms een enorme behoefte om de wereld heel klein en simpel te maken. Laten we “gewoon” lief en aardig zijn voor elkaar en een ander met respect benaderen en accepteren dat we allemaal anders zijn. Hoe moeilijk is dat?de-ark-van-noach-recensie-copyright-trotse-moeders-cover

Terwijl ik dit schrijf realiseer ik mij dat dit iets verder gaat dan een recensie over een bijzonder kinderboek. Met veel plezier heb ik samen met dochter en zoon het boek gelezen èn bekeken: De Ark van Noach, door Marianne Busser en Ron Schröder. Het beroemde Bijbelverhaal voor jonge kinderen, op rijm.

We hebben genoten van de prachtige tekeningen, die ervoor zorgen dat je iedere bladzijde weer verwachtingsvol omslaat en nooit wordt teleurgesteld. Iedere volgende bladzijde is de tekening weer mooier en grootser.

De favoriete tekening van zoon is die dat alle dieren samen maar de ark lopen: gezellig met vrienden op pad. Dochter vind de tekening op het einde het mooist, met de regenboog: alles is daar weer goed gekomen en de mensen zijn gelukkig, de lieverd!

De ark van Noach hebben wij gelezen als een verhaal van hoop en liefde. Elkaar durven vertrouwen en je hart volgen. Dingen die ik tegenwoordig echt wel mis in de wereld om ons heen. Ja, ik weet echt wel dat het Christendom niet alleen maar mooi en liefdevol is, maar laten we vooral stil staan bij de mooie dingen in het leven.

Het boek is heerlijk op rijm geschreven waardoor het door de kinderen makkelijk te lezen is. Ze worden volledig opgezogen door het mooie verhaal en de schitterende tekeningen. Ze genieten er enorm van. Een makkelijke manier om met je kinderen te praten over het geloof in God, als je daarover wil praten, of over het geloof in jezelf en de mensen om je heen waar je van houdt.

de-ark-van-noach-recensie-copyright-trotse-moeders

Door de boodschap, de poëtische manier van vertellen en de schitterende tekeningen is dit een boek dat voor iedereen zeer geschikt is. Een boek waar je echt wel even de tijd voor moet nemen. Al is het maar om alle tekeningen goed te kunnen bekijken. Een schitterende manier om gewoon een mooi boek te lezen of om op een laagdrempelige manier een blik te werpen op de vele mooie verhalen van het Oude Testament.

De Ark van Noach – Marianne Busser & Ron Schröder
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Moon
Bestel dit boek hier >>>>

About Stephanie Govers

stephanie@vanbachum.eu'
Mijn naam is Stephanie Govers en ik ben de Trotse Moeder van een dochter van 10 jaar en een zoon van 8 jaar.

Check Also

Het Dikke Dino-boek

Het Dikke Dino-boek…. geen boek over een Dikke Dino, maar een indrukwekkend dik boek over …