De verdwenen brieven van Esther Durrant – Kayte Nunn

1951. In de schaduw van WOII wordt Esther Durrant denkend dat ze samen op vakantie gaan door haar man naar een inrichting voor geestelijk zieken gebracht. Het ziekenhuis voelt aanvankelijk aan als een gevangenis, maar al snel wordt het Esthers toevluchtsoord.
2018. Zeewetenschapper Rachel Parker start een onderzoek op de Scilly-eilanden, voor de kust van Cornwall. Wanneer ze een verzameling verborgen liefdesbrieven ontdekt, besluit Rachel, geboeid door de passie en de tederheid, de ontvanger op te sporen. Dit zet een reeks gebeurtenissen in gang die diep begraven geheimen dreigt te onthullen.

De verdwenen brieven van Esther Durrant is een boek met drie verhaallijnen, die verwant zijn aan elkaar. Ze worden regelmatig afgewisseld.

Hier gaat het boek over

1951

Als eerste het verhaal van Esther Durrant in 1951 die door haar man, John, naar een inrichting in Little Embers wordt gebracht en achtergelaten. Ze zijn hun haar zoon verloren en ze heeft – volgens John – psychische hulp nodig. Ze denkt dat ze op vakantie gaan, maar hij laat haar achter zonder afscheid te nemen. Ze besluit hem brieven te schrijven terwijl ze begint te wennen aan het leven in de inrichting op een van de Scilly-eilanden. Maar dan komt er op een dag en brief terug van haar man en beseft ze dat het nog wel even gaat duren voor ze haar oudste zoon weer in haar armen kan sluiten.

Schoonheid. Zelfs als die er niet lijkt te zijn, moet je ernaar op zoek. Een manier vinden om weer te dromen, om erin te geloven, te geloven in de schoonheid van het leven, hoe vluchtig ook.

2018

Daarnaast het verhaal van Aussie Rachel Parker die op de Scilly-eilanden, voor de kust van Cornwall onderzoek doet naar tweekleppige schelpen. Op een dag wordt ze door noodweer overvallen en komt terecht bij een kluizenaar in het huis dat ooit een inrichting was. Omdat ze alleen haar ondergoed droeg voor ze bijna verdronk krijgt ze een koffer met oude kleding. Uit 1951 welteverstaan. Daarin vindt ze een bundel overstuurde brieven die geadresseerd zijn aan Esther Durrant.

Soms vindt de liefde jou, Rachel, als je er klaar voor bent. Maar andere keren moet je zelf beslissen. Dan moet jij de liefde vinden en herkennen, eropaf gaan en hem grijpen.

1951-2018

In datzelfde jaar het verhaal van Eve uit London die de memoires van haar grootmoeder Esther opmaakt. Esther was ooit gevierd bergbeklimmer en wordt al jaren gevraagd naar een boek over haar leven. Eve komt erachter dat haar oma en postnatale depressie had en haar leven lang een groot geheim met zich meedroeg.

Uiteindelijk blijf je achter met de herinneringen. Goede en slechte. Maar je moet er wel op uit om die te maken, wat de risico’s ook mogen zijn.

Recensie

Wauw, wat een bijzonder mooi boek is De verdwenen brieven van Esther Durrant! Ik heb het van begin tot eind met heel veel plezier gelezen. Het was hartveroverend. Kayte Nunn heeft een heerlijke schrijfstijl en houdt de lezer geboeid van begin tot eind. Een bijzonder liefdesverhaal. Met een speciale rol voor de narcis.

Ex tenebris lux – uit het duister naar het licht

About Angela Stegeman

79.angela@gmail.com'
Mijn naam is Angela, ik ben geboren in 1979 (Almelo), echtgenote sinds 2002 en moeder van twee kinderen (2007 & 2011). Als kind hield ik dagboeken bij en schreef ik af en toe een verhaaltje. In 2003 begon ik met het schrijven van mijn eerste roman en in 2006 zette ik mijn eerste blogwoorden op internet. Inmiddels heb ik vele blogs, column, artikelen geschreven en staan er zo'n zestien boeken met mijn naam erop in de kast. Voorjaar 2020 kwam mijn boek 'Pumps, pillen en popcorn' uit bij Ellessy en voorjaar 2021 komt de roman 'Tijdrit' daar ook uit.

Check Also

Het stranddagboek – Emily Henry

January is een hopeloze romanticus die vertelt over haar leven alsof ze in haar eigen …