Palmolive Ayurituel

Als moeder ben je altijd druk in de weer…  Moeten we echt zo veel of denken we dat wij zoveel moeten. Misschien hebben we gewoon geen rust in ons. Want hoe herkenbaar is het – als je net even op de bank neer wilt ploffen – je kind je juist weer nodig blijkt te hebben.

Tijd voor jezelf moet je echt inplannen, al schiet dat er vaak nog wel bij in. Dan is het handig om de doucheproducten van Palmolive Ayurituel in huis te hebben. Daarmee tover je een simpele douchebeurt om in een momentje van ontspanning. Wellicht is het geen slecht idee om voor de zekerheid maar even de badkamerdeur op slot te doen, gewoon om te voorkomen dat zoon of dochter voor de douche staat te springen om aandacht…

Palmolive Ayurituel
Juist omdat tijd voor jezelf schaars is en je toch ontspanning nodig hebt, heeft Palmolive twee bijzondere doucheproducten op de markt gebracht. Palmolive Ayurituel is gebaseerd op de Indiaase Ayurvedische leer. Ayurveda is een gezondheidsleer die zeker vijfduizend jaar terug gaat. De zogeheten doshas (levensenergieën) staan centraal in deze leer. Wanneer er een balans is tussen de verschillende doshas, voel je jezelf ook optimaal. Wanneer deze doshas uit balans raken merk je dit omdat je minder prettig in je vel zit. Juist omdat Palmolive weet dat je wellicht geen tijd hebt om je compleet te verdiepen in deze gezondheidsleer, heeft het twee producten op de markt gebracht die gebaseerd zijn op de twee sterkste dosha-types: Pitta en Kapha. Deze twee doshas staan voor rust en prikkeling.

De geuren
De  Palmolive Ayurituel Joyous douchegel ruikt naar Indische moerbei en lotusbloem. Deze geurcombinatie heeft een ontspannende werking. De lotusbloem staat symbool voor reinheid en compleetheid en reikt terug naar de oorsprong van alles: de godin Lakshmi stapte in het Hindoeïstische scheppingsverhaal uit een lotusbloem. Zij is de godin van geluk, de geefster van rijkdom en geestelijk welzijn, harmonie en overvloed. Door de ontspannende geur is deze douchegel dus uitermate geschikt om de (hectische) dag mee af te sluiten.

Ben je iemand die moeite heeft om uit bed te komen? Heb je elke ochtend moeite om op gang te komen? Of heb je na een dag hard werken gewoon nog een lange avond voor de boeg? Dan is Palmolive Ayurituel Energy wellicht iets voor jou! Deze douchegel heeft de geur van Indiaas sandelhout en gember. Twee geuren die stimulerend werken en de zintuigen prikkelen. De geur van sandelhout speelt een belangrijke rol in de Ayurveda. De warme, fluweelachtige geur zorgt ervoor dat je fris, in balans en met nieuwe energie de badkamer uit stapt.

Mijn ervaring
Om deze twee nieuwe producten van Palmolive te kunnen testen, kreeg ik een leuk pakketje in handen. Een mandje met daarin twee gastendoekjes, een boekje over Ayurveda, een flesje etherische olie en een fles van beide douchegels.

’s Avonds na een stressvolle dag besluit ik maar eens de Ayurituel Joyous te proberen. Een heerlijke zoete bloemengeur omringt mij en persoonlijk houd ik wel van dit soort geuren. Het is zeker wel een geur waar je even lekker bij weg kunt dromen. Het is natuurlijk niet de meest ultieme ontspanning die je jezelf toe kunt wensen, maar de geur heeft zeker wel een positieve invloed op hoe ik mij voel. Een gevoel dat je ook hebt als het zonnetje even doorbreekt op een druilerige dag!

Normaal gesproken heb ik niet zo’n moeite om uit bed te stappen ’s ochtends, maar de laatste tijd ben ik minder energiek als anders. Een goede gelegenheid dus om ook eens de Ayurituel Energy te proberen. De kruidige geur van sandelhout en gember hebben zeker een prikkelende werking en vind ik een prima geur om de dag mee te beginnen. Ook hier geldt weer dat de geur geen wonderen verricht; als je moe en futloos bent, zal een douchebeurt met dit product je niet opeens heel fit en energiek maken. Maar het kan wel net een klein steuntje in de rug zijn om de dag wat energieker te beginnen.

Kortom, twee lekkere geuren. Allebei vooral prima op een ander moment van de dag. Als ik mijn favoriet zou moeten kiezen uit deze twee producten, dan zal het toch de Joyous zijn. Dat is grappig, want volgens de test op Facebook ben ik meer het Energy type. Zo zie je maar weer, testen spreken niet altijd de waarheid… Overigens is een bezoekje brengen aan de Facebook pagina daarmee niet nutteloos geworden,  je maakt er namelijk ook nog eens kans op een reis naar India voor twee personen.

De Palmolive Ayurituel producten hebben een adviesprijs van € 2,89.

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Himalaya Herbals Soft & Shine shampoo en conditioner [recensie]

Let it shine! De grote haartrend is glans. En dat doet je haar met deze …

Share
Share