Billy en de indiaan

Billy is een cowboyhamster en gaat samen met zijn regenwormvriend Pierke op zoek naar een indiaan. Volgens de vader van Billy leven indianen ver weg achter de berg, en hebben cowboyhamsters daar niks te zoeken. Maar Billy en Pierke gaan toch op pad, op zoek naar een indiaan. Als dat maar goed afloopt…

Recensie
Op de voorkant van dit prentenboek zie je cowboyhamster Billy samen met zijn vriendje Pierke de regenworm afgebeeld staan. Ik vind het een grappige combinatie, een regenworm en een hamster als beste vriendjes. In dit verhaal gaat het over Billy, een hamster die eruit ziet als een cowboy. Hij en zijn vriend Pierke de regenworm willen wel eens een echte indiaan zien. Samen gaan ze op pad. Onderweg komen ze er achter dat het wel heel ver lopen is naar de indianen. Pamela de geit biedt hulp, ze neemt Billy en Pierke op haar rug en zo lopen ze verder. Omdat ze na een heel eind lopen nog steeds geen indiaan hebben gezien proberen ze de indiaan te lokken door middel van rookwolkjes te maken. En ineens ZOEFF schiet er een pijl dwars door Billy zijn hoed…

Mijn zoon van 3 jaar luistert aandachtig naar het verhaal van Billy en de indiaan. De teksten vind ik soms niet helemaal geschikt voor een peuter. Zo staat er bijvoorbeeld dat Pierke halfdood is omdat hij is flauwgevallen. Hier pas ik het verhaal iets aan. Verder is het verhaal wel leuk en zijn de tekeningen ook mooi gemaakt. Als extra zit er bij dit prentenboek een indianentooi! Erg leuk bedacht, maar als ik mijn zoon de indianentooi om wil doen, blijkt dat deze veel te klein is. En dat terwijl mijn zoon echt niet heel groot is en nog maar 3 jaar is. Deze indianentooi zal prima om het hoofd van een dreumes of baby passen, maar voor die doelgroep is dit prentenboek echt niet geschikt.

Billy en de indiaan – Catharina Valckx
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier >>

 

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Kattenkwaad of heldendaad?

Dit meisje Billy is niet alleen heel schattig, ze is zelfs een superheld. Want ze …