De eerste schoolweek voorbij

De eerste schoolweek is voorbij. Het was hier met ons gezin weer een grote verandering en aanpassing. De oudste met de fiets naar de middelbare school hier 7km verderop, dat is 14km per dag…x5dagen in de week =70km en dat is 280km in de maand! (en dan doe ik al heel hard mijn best met mijn hardlooptrainingen om 100km per maand te halen)

Maar ’s morgens vroeg vertrekt Kelly naar het centrum van hier in het dorp, waar ze nog met haar klasgenootjes van de basisschool heeft gezeten, samen naar school.

Ze mag tijdens de middagpauze haar gsm gebruiken, dus krijg ik elke middag even een sms. Natuurlijk stuurt ze me ook een sms als ze op school is aangekomen (toch een geruststelling zo even een berichtje).

Ik moet nog zien hoeveel zakgeld ze mee kan nemen, want er staan natuurlijk wat automaten op school en ze kan broodjes bestellen. Dat heeft ze vrijdag gedaan, heerlijk zo iets anders dan gewone boterhammen een extra verwennerij zo voor het weekend.

Het is vooral voor Jessy (ons little turtle) dat we ruim een uur eerder uit ons bed moeten. 7:15u wordt ze met de bus gehaald (terwijl we vorig schooljaar pas van 7u uit ons bed kwamen)

De jongste heeft dan weer geluk, dat hij een half uur nog met mij even thuis is, als de zusjes weg zijn, voor ik hem naar school kan brengen en door ga naar mijn werk.

Die eerste week die nu voorbij is, ging dus heel goed.

Half zes ’s morgens zet ik mijn wekker, wel een paar keer snoozen hoor, maar zo word ik toch al wat wakker. Voor 6:20u zijn we allemaal ons bed uit. Ik heb meteen duidelijk gemaakt dat er geen tv meer wordt aangezet, voordat we allemaal gegeten hebben, gewassen, tanden poetsen en aangekleed zijn. Ik hou echt niet van al dat geweld op tv en al helemaal niet ’s morgensvroeg. Het is ook nu gezellig zo samen aan de ontbijttafel.

Kwart over zeven staan we al buiten op de bus te wachten, als Jessy dan vertrokken is, springt Kelly ook op de fiets.

Na die vroege ochtendspits, heb ik dus nog een half uurtje voor ik aan mijn (werk)dag begin.

Maandags en donderdags werk ik een hele dag, dat betekend dat Kelly een uur alleen thuis is (gaat al heel goed) maar we maken dan gemakkelijk eten klaar.

Dinsdag, woensdag en vrijdag haal ik Jordy om 15u van school en maak ik meteen warm eten, want zodra Jessy vier uur thuis komt en Kelly een kwartier later, kunnen we meteen eten.

Bij mij moet die routine erin zitten.

Deze week wel nog wat afwijkingen, dit moest nog gehaald worden, dat nog…… (schoolgerief, badpak omdat een bikini van school niet mag, boodschappen vergeten, terug naar die winkel…ik werd er even tureluurs van) maar we hebben het overleefd, het weekend gaat in.

Ik probeer dan tussendoor ook nog het huishouden te doen, dat is zo echt maar even tussendoor met de stofzuiger, een dweil met de Franse slag, een glasreiniger en doekje over de raam..

Met mijn thuisstudie kinderpsychologie gaat het ook heel goed, mijn huiswerk is nagekeken, voor les1 een 7.5 behaald voor les2 zelfs een 9….

Ik liet dat Kelly weten op ons dagelijkse sms moment. Had ze voor mij een kaartje gekocht met proficiat, echt lief!

Tussen al die drukte zoek ik wat relaxmomenten, want ik wil zo graag tijdschriften lezen, de boeken van vijftig tinten ben ik aan het lezen, wat aan de laptop, studeren.

Verleden week zag ik bij de bakker zo van die magneet spreukbordjes op één van die bordjes stond deze citaat: een niet werkende mama bestaat niet.

Maar nog even en dan zullen we daar toch wel aan gewend zijn zeker?

About Sandra.S

sandra.schoute@telenet.be'
Hallo, ik ben Sandra 34jaar, en ik heb 3padjakkertjes Kelly(11) Jessy(8) en Jordy(7) ik werk 2.5dag per week in de thuiszorg. Mijn hobby's zijn hardlopen, mijn laptop en BlackBerry, vooral mailen, bloggen. tijdschriften lezen (geen roddelboekskes) fotografie en schrijven.

Check Also

Afscheid vs. Afscheid [persoonlijk verhaal]

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat mijn dochter Syrah afscheid nam van haar oude …