Knip Knap Knuis – theaterlezen met kinderen

Sprookjes zijn fijn om met elkaar te lezen.
Dat kan met voorlezen of… met theaterlezen.
Liesbeth Mende las de klassieke sprookjes van Grimm, Andersen en Perrault opnieuw en maakte er theaterleesteksten van.
Je kunt de teksten lezen om nieuwsgierig te worden naar een sprookje.
Of juist om na te genieten als je het sprookje al kent.

Dit boek lees je samen, hardop.
Om de beurt een stukje.
Met kinderen in je klas, de juf of de meester.
Met je ouders of de buren, verzin zelf maar.
Ieder leest zijn eigen rol.
Dat kan op school, op de camping,
tijdens een feestje of lekker thuis op de bank.
Wat heb je nodig?
Dit boek, je stem, één of meer meelezers en publiek. En dan?
Applaus voor jou!

Met tips voor theaterlezen
Groeiboek vanaf AVI-M3, van 6 tot 99 jaar

Recensie
Wat een goed idee, theaterlezen! Toen mijn kinderen begonnen met lezen, gingen ze òf zelf hakken en plakken of ik las voor en liet hen af en toe een woordje lezen. Met Knip Knap Knuis kun je met je kind ’theaterlezen’. Je kiest allebei een rol, of meerdere, en gaat om de beurt lezen.

De verhaaltjes zijn stukje uit sprookje, maar dan met een extra komische draai en aangepast op leren-lezen niveaus. Wanneer je kindje al wat woordjes kan lezen, kun je dit boekje in huis halen. De niveaus worden steeds hoger zodat het boekje met de lees-ontwikkeling van je kind meegroeit. Hoe leuk is dat, vooruitkijken naar het volgende sprookje wat je kind na een paar maanden school kan lezen. En dan weer door naar het volgende!

Door ieder een rol te nemen, ben je echt samen bezig met een sprookje. Zelf moest ik wel wennen aan het ‘onaf’ zijn van de verhalen. Gelukkig zijn het voor mij bekende sprookjes en is het al leuk om een deel te lezen. Met mijn dochter heb ik geprobeerd een alternatief eind aan een sprookje te maken, gewoon door allebei in onze ‘rol’ te blijven en een vervolg te verzinnen. Dat was erg leuk!

Kortom: echt een leuk boek, met aantrekkelijke illustraties door Nelleke Verhoeff, om samen met je kind te lezen.

Knip Knap Knuis – Nelleke Verhoeff en Liesbeth Mende
Theaterlezen met sprookjes
Hardcover, 85 pagina’s, uitgeverij De inktvis
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Social Squad maakt er een feestje van in het theater

 3 zeer populaire social creators/TikTokkers Anique Dreamon, Emma Keuven en Jesse van Wieren nu in …

Share
Share