De original Dooky

De Dooky original is doek waarmee je je kindje uit de zon kan houden. Het is een universele maat en past op elke autostoel, kinderwagen en buggy, mits de buggy voorzien is van een kap. Het is een vijfhoekige doek met bovenin ruimte om 5 ringen vast te maken. Deze ringen kan je dan dus makkelijk aan bijvoorbeeld je Maxi-Cosi bevestigen. Met een set van vier touwtjes kan je de Dooky in hoogte verstellen waardoor je kindje wel uit de zon ligt, maar niet uit jouw zicht.

Ik vind de Dooky zeer handig! In de zomer had ik een hydrofiele doek met wasknijpers vastgemaakt aan mijn kinderwagen maar dat waaide steeds op of de wasknijpers schoten los. Met de Dooky heb je dit probleem niet en het het ziet er ook veel netter uit. De Dooky is gemakkelijk te bevestigen doordat de ringen erg flexibel zijn. Je kan ze makkelijk vastklikken aan een wandelwagen.

De fabrikant zegt dat de Dooky ook tegen de regen beschermt, maar dit lijkt mij zo onwaarschijnlijk dat ik het niet ga testen. Hier lijkt de stof echt niet geschikt voor. Wel beschermt de Dooky prima tegen de zon en zachte windvlagen. Naast bescherming tegen de zon biedt de Dooky ook de mogelijkheid om je kleine een rustige omgeving te bieden. Doe de Dooky omlaag en je kindje wordt niet meer geprikkeld van buitenaf en kan lekker een slaapje doen. Voor ongeveer € 20,- vind ik de Dooky wel aan de dure kant, maar in de zomer is het zeker onmisbaar!

The Original Dooky was in 2011 genomineerd voor de Baby Innovation Award. Er is ook een Dooky voor de winter. Lees hier onze recensie>>

Share

About Gwen

gwengoes@live.nl'
Hoi, ik ben Gwen, biologe, en de trotse moeder van een zoon (geboren juni 2012). Samen met mijn man en zoon woon ik in Utrecht. Ik kook graag, maar houd meer van lang tafelen. Met mijn man kijk ik graag een serie of film, ik kan niet wachten op een nieuw seizoen van “the bridge” en “ the killing”. Verder gaan we als gezin vaak wandelen in Amelisweerd of door Utrecht. Ik ben net weer gestart met hardlopen en ben weer in training voor de 5k om daarna verder te gaan met de 10k.

Check Also

Overstap naar volgende autostoel maken

Gewone autogordels zijn niet veilig voor kinderen onder de 135 centimeter. Tot deze lengte is …

Share
Share