liedjesboek

Daar buiten loopt een schaap

In het prentenboek Daar buiten loopt een schaap van Mies van Hout staan twaalf bekende kinderliedjes. En dan moet je echt denken aan de toppers als ‘Poesje mauw’ en ‘Het regent, het regent’. De tekst van het liedje staat er gelukkig ook bij, mocht je er toch even niet op kunnen komen. Je kunt de liedjes tevens beluisteren op kinderliedjesboek.nl

Recensie
Ik moet eerlijk zeggen dat toen ik het boek kreeg, ik niet direct het idee had dat dit boek een groot succes zou worden bij onze kinderen. Die liedjes kennen ze al en dat er nu toevallig een mooie prent bij staat, gaat het niet heel veel verschil maken. Dacht ik…

Maar niets is minder waar. De tekeningen van Mies van Hout zijn zo ontzettend leuk dat ik met mijn zoontje van twee jaar soms gewoon kijk naar de tekeningen, zonder de liedjes erbij te zingen. Er zitten namelijk heel veel kleine grapjes in haar tekeningen en er gebeurt van alles. Van op hun pootjes staande lieveheersbeestjes tot konijntjes die uit een bootje vallen tot een kip die heel hard weg rent met een boterham. Kleine kinderen vinden het prachtig en elk grapje wordt keer op keer aangewezen door onze zonen.

Deze grappige tekeningen in combinatie met de hele bekende liedjes maken het boek Daar buiten loopt een schaap tot het voorlees succes van dit moment in ons gezin. Echt een aanrader!

Daar buiten loopt een schaap – Mies van Hout
Prentenboek, hardcover, 25 pagina’s, Lemniscaat

Lees ook:
Zingen op de achterbank
De wereld van Sesamstraat (met CD)

About Yvon Reitsma

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …