Thor, de legende van Walhalla

Thor is een jonge smid die droomt van heldendaden, roem en respect. Maar zijn moeder heeft andere plannen voor hem. Volgens de overlevering is Thor de zoon van Odin, koning der Goden. En de dorpelingen zijn er van overtuigd dat ze leven onder Odins goddelijke bescherming. Wat echter niemand weet, is dat Hel, de koningin van de onderwereld, een plan beraamt dat een gruwelijke bedreiging vormt voor zowel mensen als goden. En dan krijgt Thor het machtigste wapen ter wereld in handen; Hamer! Gelukkig maar, want het land wordt net overspoeld door reuzen die Thor’s beste vriendin Edda en vele anderen gevangen nemen. Als Thor ook maar een schijn van kans wil maken tegen de machten van het kwaad, zal hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn nieuwe vriend Hamer moeten leren beheersen.

Recensie
Thor wil graag een held zijn. Als hij per toeval Hamer, de machtigste wapen ter wereld voor zijn voeten geworpen krijgt, gaat er een wereld voor hem open. De twee worden grote vrienden en samen gaan ze de strijd aan tegen het kwaad.

Mijn zoon is net 7 jaar en vindt deze DVD heel erg leuk. De film is spannend en de wereld van de reuzen heeft grote aantrekkingskracht op hem. Daarnaast vind hij Hamer erg leuk. Vooral omdat Hamer grappig en sterk is. De film is geschikt voor kinderen van zes jaar en ouder. Ik denk dat deze leeftijdsadvies goed is gekozen, maar ik moet er wel bij zeggen dat kinderen tot ongeveer 8 jaar nog niet alles zullen begrijpen van de film. Soms worden er woorden of zinspelingen gebruikt die jonge kinderen echt nog niet begrijpen. Op zich is dat niet zo heel erg, maar het houdt wel in dat je als ouder zijnde diverse dingen moet uitleggen tijdens de film. En dan mis je net weer het volgende stukje van de film.

Maar al met al heeft mijn zoon erg genoten van de film. Zelf vond ik het begin van de film niet zo leuk, maar naarmate de film vorderde begon ik de film steeds leuker te vinden. Thor, de legende van Walhalla is dan ook echt een film om samen met je kind te kijken.

Bestel deze film hier>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Win 4 vrijkaartjes voor de première van de film Berend Botje – het mysterie van het ei [winactie]

Vanaf 29 september 2021 is de bioscoopfilm Berend Botje: het mysterie van het ei te …