3 tips voor het donkerder maken van je slaapkamer

Stel je bent iemand die moeite heeft om in slaap te komen als er een lichtbron in de kamer is. Je oog merkt het. Om de een of andere reden knaagt je geest eraan, dat gloeiende licht op het bureau dat je overdag niet opmerkt. Of de manier waarop je telefoon oplicht telkens wanneer je een automatisch melding ontvangt in de nacht stoort je. Zelfs de vage stadsgloed door je raamgordijnen leidt af. Gevoelig zijn voor licht wanneer je probeert te slapen is normaal, en de diepste slaap komt meestal wanneer we het zweven in de leegte van de ruimte zo goed mogelijk kunnen simuleren. Daarom moet je proberen het zo donker mogelijk te maken in je slaapkamer. Rolgordijnen kunnen hierbij zeker helpen zodat je een betere nachtrust zult ervaren, terwijl het ook een aanrader is om de onderstaande tips te gebruiken.

Bedek de ramen met extra beddengoed

De meeste traditionele jaloezieën en gordijnen die je kunt kopen via Inhuisplaza kunnen helaas niet 100 procent van het licht uit je kamer houden. Veel ontwerpen kunnen het zwakke nachtelijke licht in de stad niet eens buiten houden en de meeste materialen zijn niet bestand tegen de volle kracht van het zonlicht, al hangt dit wel van de kwaliteit van het product af. Daarnaast blijven er vaak ook spleetjes achter wat zorgt voor licht in je slaapkamer. Het verduisteren van je raam is een kwestie van lagen. Als je extra dekens of zelfs kussens hebt die je nu niet gebruikt, gebruik ze dan om je raam te bedekken. Lagen dekens die over het raam worden geplakt, kunnen effectiever en goedkoper zijn dan een hangend verduisteringsgordijn.

Plaats je telefoon met de voorkant naar beneden

Elke keer dat je telefoon een automatisch e-mailbericht ontvangt, werkt het de achtergrondsoftware bij of heeft zoemt het en wordt het scherm even weer aangezet. Die plotselinge helderheid lijkt misschien onschuldig terwijl je slaapt, maar het kan je snel wakker maken zonder dat je zelfs maar weet waarom. Het kan je ook wakker houden als het scherm besluit op te lichten terwijl je nog steeds probeert in slaap te vallen. De beste oplossing is verrassend eenvoudig: leg je telefoon met de voorkant naar beneden op het nachtkastje als je gaat slapen. Hierdoor zul je geen licht zien als je ’s nachts een melding krijgt.

Klem de gordijnen vast

Gordijnen zijn ontworpen om een ​​eindje van de muur af te hangen, zodat ze los kunnen hangen. Helaas geeft dit ruimte voor kleine straaltjes zonlicht om door te schijnen, zelfs met verduisterende gordijnen . De beste manier om deze lichtinvallen langs de randen van je gordijnen te voorkomen, is door de hoeken vast te klemmen. Je moet er dus voor zorgen dat de gordijnen vast blijven plakken aan je muur. Voor huurders kan dit het beste met stripklemmen aangezien ze niet voor schade zullen zorgen. Voor huiseigenaren is de snelle tik van een paar kleine spijkers alles wat je nodig hebt om de randen van je gordijn stevig aan de muur rond de raamopening te bevestigen.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Gezond koken voor kinderen met deze tips

Vind je het moeilijk om gezond te koken voor je kids? Je bent niet de …

Share
Share