prentenboek eric carle

Wat eten we vandaag?

Speciaal voor de Kinderboekenweek 2009 komt uitgeverij Gottmer met een klassieker van Eric Carle die nog niet eerder in het Nederlands verschenen is. In het originele stapelverhaal, gebaseerd op het ‘woensdag, gehaktdag’- concept, komen behalve de dagen van de week en allerlei soorten eten ook verschillende dieren aan bod. Zo worden op maandag boontjes gegeten door de egel, dinsdag spaghetti door de slang.

Dit is Carle op zijn best.

De prachtige illustraties spatten van de pagina’s af en op de laatste pagina worden kinderen uit de hele wereld – zwart, bruin en blank – aan tafel uitgenodigd voor een zondagse feestmaaltijd. Dit is een geweldig boek met vele gebruiksmogelijkheden. Leer je kind de dagen van de week, verschillende maaltijden, verschillende dieren en tellen. Of gebruik dit boek voor geheugentraining en zang. Juist door zijn eenvoud is Wat eten we vandaag het breed inzetbaar voor meerdere leeftijden.

Liedje

Het boek heeft als bonus ook een lied met teksten en muzieknoten toegevoegd. De ritmische tekst van Bette Westera, gebaseerd op het klassieke kinderliedje ‘Today is Monday’, is ervoor gemaakt om gezongen te worden. De muzieknoten staan er dus bij, maar voor diegene die geen noten kunnen lezen:

Wat eten we vandaag – Eric Carle
Prentenboek, 3+, hardcover, 32 pagina’s, Gottmer, € 6,95

Lees ook:
Bout en Moertje
Van top tot teen van Eric Carle
Win je eigen Sprookjesboom boek

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …