Jeugdroman Naar de top

naar de top Marc heeft een droom. Hij wil Mount Rainier beklimmen. Hij weet dat dat eigenlijk alleen is weggelegd voor getrainde bergbeklimmers, maar hij kan niet langer wachten. Misschien is dit zijn laatste kans. Hij vertrekt, samen met zijn trouwe hond Beau, een oud fototoestel en zijn aantekenboekje, waarin hij onderweg Haiku’s schrijft. Waar hij naartoe gaat, vertelt hij niemand. Alleen zijn beste vriendin Jessie zou het kunnen raden, maar Mark weet dat ze zijn geheim bewaart.

De tocht is zwaar, nog zwaarder voor een jongen als hij dan voor een ander. Ondertussen wordt een landelijke zoektocht voor Mark opgezet. Thuis verkeert Jessie in tweestrijd: als ze hulp inschakelt, schendt ze Marks vertrouwen – maar als ze het niet doet, ziet ze hem misschien nooit meer. Is de vriendschap tussen Jessie en Mark bestand tegen Mount Rainier? Zal Mark de top halen?

Paklijst voor een levensgroot avontuur:

Meenemen:

  • Fototoestel
  • Klimspullen
  • Aantekenboekje en pen
  • Treinkaartje (enkele reis)
  • Pillen
  • De allerliefste hond van de wereld

Achterlaten:

  • De rest

naar de top 3 naar de top 2

Recensie
In eerste instantie kreeg ik mijn dochter moeilijk aan het lezen van dit boek. Op zich niet zo heel raar. Als ik de achterflap tekst las, leek het mij best een zwaar boek om te lezen. Een jeugdroman waar je echt zin in moet hebben om te lezen. Die zin had in het begin echt niet. We hebben het boek toen even weggelegd. Een paar weken later heeft ze het boek uit zichzelf gepakt en in twee dagen uitgelezen. “Geweldig, ontzettend zielig, verdrietig en spannend. Mijn nieuwe lievelingsboek; ik ga hier mijn boekbespreking over houden.” Zo omschreef ze het boek met een heleboel uitroeptekens.

naar de top 4Als ik wat doorvraag, boeit het verhaal van Naar de top vooral door de vele cliffhangers. Het boek is zo geschreven dat de hoofdstukken om en om vanuit het perspectief van Marc en vervolgens vanuit het perspectief van Jessie geschreven is. Je blijft dus doorlezen omdat je antwoord wil op de spannende open eindjes van de hoofdstukken ervoor. Sommige stukken zijn best zwaar; zeker voor de wat jongere lezers. Daar kan samen het boek naderhand bespreken nog wel een goede tip zijn. Maar al met al is het een boek dat zeer goed geschreven is en slim de aandacht erbij houdt. Een aanrader!

Naar de top – Dan Gemeinhart
Jeugdroman, hardcover, 227 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Hoe maak ik een vriend?

Felix gaat op kamp, een kamp waar hij niemand kent. Zijn moeder zegt dat hij …