Handboek wekende vrouw

Het handboek voor werkende moeders

Nadat je een maand of negen met een dikke buik hebt rondgehobbeld, een kind uit je lichaam hebt geperst en met chronisch slaapgebrek drie maanden met een lurkende baby op de bank hebt gezeten, moet je toch echt weer aan de slag. Maar hoe combineer je een kind met carrière? Het handboek voor de werkende moeders helpt je op weg. Elvan Bayraktaroglu putte rijkelijk uit haar eigen ervaring, maar sprak ook met andere moeders en psygologen. Ze vertelt met veel humor over mamadagen, het ritueel affakkelen van positiekleding en hét product voor de werkende moeder: de badjas. Maar bovenal staat dit boek bomvol praktische tips, onder andere over:

  • wat je moet regelen als je weet dat je zwanger bet
  • je rechten als zwangere vrouw of moeder op je werk
  • solliciteren na je bevalling
  • het organiseren van je baan, het huishouden en je sociale leven.

Recensie
Echt iets voor mij! Een handboek om te leren combineren als werkende moeder, met een huishouden en een sociaal leven. De voorkant van het boek spreekt mij totaal niet aan, een simpele rood-witte kaft met een paperclip. Voor mij is dat uiterst belangrijk een aankoop te doen. In dit geval had ik dit boek nooit uit de schappen gepakt. Toch boek totaal niet saai geschreven. Hoewel er stukken zijn die voor mij helemaal niet herkenbaar waren, gezien mijn beroep en dat ik mijn eigen baas ben, zijn het voor moeders in loondienst vast wel hele herkenbare momenten met handige tips. Maar daarentegen zijn er ook heel veel herkenbare punten zoals de “mama versus papadag” en handige tips over thuiswerken, kinderbijslag en verzekeringen.

Achterin het boek staat nog een lijst met handige links, een leuk aanvulling op dit boek!

Het handboek voor de werkende moeder – Elvan Bayraktaroglu
Paperback, 192 pagina’s, Atlas contact

Bestel dit boek hier>>

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Feel good-raadgever – Opkomen voor jezelf [recensie]

Leren assertief zijn en nee durven zeggen. Veel mensen betreuren het dat ze niet voor …

Share
Share