Vruchtbaarheid van de baarmoeder

Uit onderzoek is gebleken dat de vruchtbaarheid van de baarmoeder te meten is aan de grote ervan. Zo is deze in perfecte conditie als zij zich verhoud tot de ‘gulden snede’. Dat betekend de verhouding van 1,618 die in de natuur vaker voor perfect wordt aangezien.

De lengte en de breedte van de baarmoeders van ongeveer 5000 Vlaamse vrouwen is onderzocht en de gemiddelde verhoudingen zijn bij de bijbehorende leeftijdsgroepen in een tabel gezet. Zo bedraagt de verhouding bij de geboorte ongeveer 2 maar neemt na mate je ouder wordt geleidelijk af naar 1,46. Volgens het onderzoek is de baarmoeder op de ideale grote bij meisjes tussen de 16 en 20 jaar, wat inhoud dat een vrouw dan in haar leven ook op haar vruchtbaarst is.

De Gulden snede wordt ook als perfect aangezien bij het gebit van de mens. Als de voorste tanden zich met 1,6 in verhouding bevinden met de ondertanden, vinden wij over het algemeen het gebit het mooist.

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Zelfafnameset voor baarmoederhalskanker net zo nauwkeurig als uitstrijkje

Goed nieuws voor vrouwen die er tegenop zien om naar de huisarts(assistent) of gyneacoloog te …