Ik leer: Op weg naar groep 1 – Playlab Jumbo

op weg naar groep 1Tien spellen die je kind voorbereiden op hun weg naar groep 1! De focus lig op kleuren ontdekken, het alfabet leren en leren tellen. Speel kleurenlotto, leg de alfabet trein of puzzel het juiste getal bij je boodschappenmandje. Een doos vol educatief speelplezier!

RecensieIMG_6112

Onze zoon van vier zit nu ongeveer een half jaar op de basisschool en vindt het echt super. Hij is enorm leergierig en er is natuurlijk geen mooiere plek om en te spelen met andere kinderen, maar ook nog eens heel veel nieuwe dingen te leren.

Voordat hij ging starten met school hebben we thuis nog wel eens wat spelletjes gedaan en we merkten dat hij het leuk vond om dit te doen en hij er ook best goed in was. Nu kregen we met de post opeens een grote doos binnen. Het was het educatieve spel van Playlab (Jumbo) Ik leer Op weg naar groep 1.

In de doos zaten allerlei spellen, 14 in totaal, om alleen of samen met anderen te spelen en te leren. Zo zat er o.a. kleurenlotto in en het grote boerderijspel en de lettertrein waarmee ze het alfabet kunnen leren.IMG_6115

Het was al een soort van gezellig spel om samen alles uit de verpakking te halen en vervolgens los te maken uit de kartonnetjes. Vervolgens ben ik maar eens gaan lezen in de spelregels en heb ik Xavi de keuze laten maken waar we als eerste mee zouden beginnen. Dat werd het grote boerderijspel. Best leuk om te spelen, al vond ik het wel een beetje saai en de spelregels niet duidelijk genoeg. Dus zelf maar wat extra regeltjes gemaakt om het wat levendiger te maken en hij vond het blijkbaar leuker dan ik.

IMG_6116Een paar dagen later openden we wederom de grote spellendoos en nu gingen we eens kijken naar de lottokaarten, dat vond hij erg leuk om te doen. En ook de lettertrein maken was erg leuk en leerzaam, al kon ik merken dat hij het alfabet nog best lastig vond waardoor hij sneller zoiets had van goh, mam zullen we weer iets anders doen. Misschien is hij daar met z’n vier jaar gewoon nog net iets te jong voor en kunnen we dit gewoon weer oppikken zodra hij op school wat verder is met het herkennen van de letters etc.

IMG_6113Op het spel staat aangegeven dat kinderen het ook alleen kunnen spelen, maar die mazzel had ik net niet. Alhoewel ik wel geprobeerd heb om hem te stimuleren hierin, vond hij het veel gezelliger om alles samen te doen en geef hem eens ongelijk. Heerlijk toch om met mama samen lekker te spelen en dan ook nog eens te kunnen winnen met lotto!

Ik leer: Op weg naar groep 1
Jumbo, Playlab, educatieve spelletjes voor kinderen vanaf 2 jaar
Bestel deze spellendoos hier >>>>

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021 – puzzels – Jan van Haasteren – Efteling Sprookjesbos

Jan van Haasteren – Efteling Sprookjesbos is Speelgoed van het Jaar 2021 in de nieuwe …