De Spherovelo loopfiets

De Spherovelo is een revolutionaire nieuwe fiets die bedoeld is voor kinderen van 1 jaar tot ongeveer 2,5 jaar. Deze speciale loopfiets voor de allerkleinste kinderen is door Early Rider zo ontworpen dat het de perfecte voorloper van de bekende loopfiets. Want waarom zouden alleen grotere kindjes fun hebben?

Zoals alle producten van Early Rider is het ook bij de Spherovelo een prachtig en eenvoudig idee dat aan de basis ligt. Het product is volkomen uniek in zijn design en ergonomie omdat het de eerste loopfiets is die de motorische ontwikkeling van het kind bevordert door stimulatie van het gezichtsvermogen, de tastzin, de balans en de motoriek van het kind. En het is bevestigd door kindertherapeuten; het evenwichtsontwikkeling is volop in ontwikkeling tijdens de periode waarin ze net beginnen te lopen dus dit is een goede stimulerende en ondersteunende oefening terwijl ze spelen!

Voorganger van de loopfiets
Een loopfiets zorgt ervoor dat kindjes al spelend het evenwicht leren behouden op een echte fiets. De Spherovelo verplaatst dit naar een vroeger stadium. Ouders willen kinderen vroeger en vroeger op een loopfiets krijgen, maar te kleine kindjes worden afgeschrikt: het is hoog en het valt om. Hoe kleiner ze zijn, hoe rechter ze hun beentjes moeten houden om aan de grond te komen, en dat maakt het nu net nog moeilijker: omdat ze geen brede basis hebben vallen ze sneller om. Het achterwiel is eigenlijk geen wiel, maar een sphere (bol), die niet omvalt, maar gewoon verplaatst.

Laag, breed en vergevingsgezind
De Spherovelo is breed en laag: de beentjes zijn dus altijd stabiel gespreid, en het kindje kan veilig gaan zitten tussen de 2 bollen. Vanaf 12 maanden starten ze met de zijwieltjes voor extra stabiliteit. Rond 15 maanden kunnen de zijwieltjes eraf en leert het kindje om de Spherovelo recht te houden. Maakt het toch een plotselinge beweging, dan wordt het niet meteen afgestraft door een valpartij. Het zijdelings draaiende achterwiel geeft je kind gewoon wat meer reactietijd om aan te leren wat de goeie houding is om de fiets terug recht in de beoogde richting te krijgen. Bovendien is het zwaartepunt van de Spherovelo zeer laag, dus vallen is niet pijnlijk.

De Spherovelo combineert design met onverwoestbare kwaliteit en stabiliteit, kost € 84,95 en is beschikbaar in verschillende kleuren.

Lees hier onze recensie>>

Dit product wordt op de TrotseMoeders.nl stand op de Negenmaandenbeurs “live” getest. Lees hieronder de ervaringen en meningen van de bezoekers van deze beurs.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Loopfietsen: leuk èn leerzaam

“Vroeger” leerden we fietsen op een driewielertje, of op een fiets met zijwieltjes. En daarna …

Share
Share