Lotta telt

Het is een warme dag. De meeste kippen luieren in het zonnetje, maar Lotta natuurlijk niet. Ze loopt vrolijk rond en kijkt verwonderd om zich heen. Ondertussen vindt Lotta niets leuker dan tellen. Ze komt dieren tegen met 3 of 7 poten. Alles wat ze tegenkomt, zet Lotta aan eht dneken. Haar wandelingetje eindigt gezellig in haar eigen hangmat…..

Na Lotta en Lotta en de regenboog is dit het derde eenvoudinge prentenboek over de verwonderde kip Lotta. Ditmaal staan tellen en anderes-zijn centraal. Vanaf 3 jaar.

Recensie:

Lotta is een kip, en op een warme dag als alle andere kippen languit in het gras liggen huppelt Lotta vrolijk naar haar hangmat. Ze komt onder weg van alles tegen. Een grote “kip” wat een ooievaar blijkt te zijn. In eerste instantie ziet Lotta 1 poot. Maar als ze de ooievaar aanspreekt blijkt hij wel 2 te hebben, maar 1 poot optrekt. Even later komt Lotta een hond tegen met 3 zwarte poten, als hij beter kijkt heeft deze hond wel 4, maar 1 poot is wit. Hmmmm denkt Lotta, met 4 poten kun je wel heel hard lopen. Zo komt Lotta heel wat dieren tegen, een lieveheersbeestje met 5 stippen en 6 poten waarmee die heel handig op de kop kan hangen. Zou Lotta dat ook kunnen, als ze 6 poten had? Dan komt Lotta een spin tegen die 7 spinnenwebben heeft gemaakt. Die hij met 7 poten heeft geweven. Dat kan niet zegt Lotta, een spin heeft 8 poten. Maar deze spin heeft 1 pootje gebroken. De spin is gestruikeld over een spinnendraad. Eindelijk, Lotta komt aan bij haar hangmat. Maar welk dier ligt er in haar hangmat? Lotta gaat tellen en ziet dat dit dier 9 poten heeft. Een dier met 9 poten heeft Lotta nog nooit gezien. Gefopt! Het is de Kip Lie en de kuikens van tante Cato, die allemaal een sok over hun snavel hebben getrokken en een dekentje over hen heen getrokken. Lotta wil er ook graag bij liggen. Tuurlijk mag dit, het is heerlijk met z’n allen in de hangmat. 10 pootjes gezellig bij elkaar.

Ik vind het een erg leuk, vrolijk en leerzaam boek. Er staat op de achterkant dat het boek vanaf 3 jaar is. Daar ben ik het mee eens. Op die leeftijd vinden kinderen vaak tellen erg interessant. Over de hele pagina staan de illustraties. En op bijna alle bladzijden staat tekst. Het boek heeft 32 pagina’s, met een liggend A4 formaat.

Lotta telt – Diana Put & Rik De Wulf
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Clavis
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Grietje Ekkelenkamp

e.e.ekkelenkamp@hetnet.nl'
Ik ben Grietje Ekkelenkamp en woon in Gramsbergen. Ik ben 30 jaar oud en heb 3 kinderen. Een dochter van 7, Rianne. Een zoon van 6, Evan. En een dochter van 4 jaar oud, Alice. Toen Alice 2 jaar was is bij haar Leukemie geconstateerd. Ze moet 2 jaar chemo-en en die 2 jaar is 23 januari voorbij. En dan hopen we dat de leukemie niet meer terug komt. Voor dat Rianne werd geboren was ik kraamverzorgster, dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Maar voor mijn gevoel was dit niet te combineren met kleine kinderen. Ik hoop dit later wel weer op te pakken. Ik werk nu als verzorgende in de thuiszorg.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …