Fitbit Ace: activity tracker voor kinderen [review]

Mijn kinderen hebben nog steeds geen eigen horloge. Af en toe doen ze een oud horloge van mij om, maar op school en thuis zien ze aan de klokken tegen de muur hoe laat het is (en anders helpen meester of mama wel). Toch is het handig voor hen, nu ze wat groter worden en steeds vaker zelfstandig de deur uitgaan, om zelf een horloge te hebben. Nog leuker (veel en veel leuker!) is om in plaats van een horloge, een heel ‘cool’ gadget te geven: de Fitbit Ace.

Informatie
De Fitbit Ace is bedoeld om kinderen op een leuke manier in beweging te krijgen. De Ace is de eerste activity tracker van Fitbit die speciaal gemaakt is voor kinderen van acht tot twaalf jaar. Bekijk op bol.comKinderen kunnen elkaar onderling uitdagen door het aantal stappen te vergelijken hierbij worden prestaties beloond met virtuele trofeeën. Via de app heb je als ouder toegang tot het bewegingspatroon van je kind, daarnaast houdt de Fitbit Ace ook het slaappatroon bij.

Ervaring
Hoewel mijn insteek was om een horloge + extra’s te geven, blijkt al snel dat de Fitbit Ace vooral het extra’s is. Natuurlijk, je kunt er de tijd op zien, maar het aantal stappen wordt vaker bekeken dan de tijd! Mijn dochter kan precies zien hoeveel ze gelopen heeft en dat vindt ze erg leuk. Zelf kan ik via mijn smartphone ook zien hoeveel stappen ik per dag zet, en zo zitten we ’s avonds vaak te vergelijken (waarbij zij vrijwel altijd meer stappen gezet heeft dan ik). Mijn dochter kan ook zien hoeveel tijd ze actief is geweest.

Met de Fitbit Ace kun je ook het slaappatroon meten en als ouder kun je ‘meekijken’ naar de gegevens van je kind. Het lijkt me super om voor het hele gezin een FitBit te hebben en op die manier data te verzamelen (ik ben dol op cijfers) maar voorlopig geniet ik vooral met mijn dochter mee.

Omdat ze een paar weken geleden haar sleutelbeen brak, heeft ze de Fitbit Ace even niet gedragen. Bewegen doet pijn en ze raakte erg gefrustreerd van het zien van de lage aantallen stappen. Zodra ze weer lekker kan rondlopen en rondfietsen, gaat de Fitbit Ace weer om haar pols. Haar goede voornemen voor 2019 is dat ze gaat proberen om 10.000 stappen per dag te zetten. Dat betekent ook veel extra beweging voor onze hond 😉

Los van dat de Fitbit erg goed helpt om je kind ‘in beweging’ te krijgen / te houden, is het een mooi afgewerkte polsband van goede kwaliteit. Opladen gaat handig, met een soort ‘klem’ die niet iedere keer loslaat bij het opladen maar stevig blijft zitten. Opladen gaat trouwens erg snel.

De Fitbit Ace is kindvriendelijk: comfortabel bandje wat goed te verstellen is, en bestand is tegen regenbuitjes. Je kunt de FitBit in twee kleuren krijgen: paars en blauw. Mijn dochter koos voor blauw en de kleur is erg mooi, een soort diep-kobalt-blauw, een kleur die ze niet snel beu zal worden en die overal bij past.

Kortom: zoek je een horloge voor je kind of wil je je kind helpen om meer te bewegen, denk dan aan de FitBit Ace als (Kerst)cadeau. Goed om te weten: deze FitBit meet niet de hartslag (zoals sommige Fitbits voor volwassenen wel doen). En behalve ‘stappen zetten’ meet hij ook activiteiten als voetballen, hockeyen etc. Klik hier om de Fitbit Ace te bekijken / bestellen >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Verras je moeder met het mooiste horloge

Zo zoek je een mooi horloge voor een moeder uit Wil je je moeder verrassen …

Share
Share