Lotte Wirwar 7: Weg met die vieze stinkkaas [recensie]

BAH! Sinds de school weer begonnen is, STINKT het vreselijk in onze klas. Het is de schuld van onze nieuwe klasgenoot. Hij heet Rémi, komt uit FRANKRIJK en eet het liefst boterhammen met KAMMENBEER of hoe je die STINKKAAS ook noemt. Jammer genoeg heeft mevrouw Poepjes hem precies tussen Chloë en mij gezet. Chloë vindt hem ook nog eens heel knap, maar ik echt niet!!! Iedere dag brengt hij een cadeautje voor mij mee: knuffelkatjes en T-shirts met hartjes erop en van die dingen.

Vreselijk, ik schaam mij rot! Ik moet die Rémi echt zien kwijt te raken. Als het moet, gebruik ik mijn blokfluit.

Recensie
De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – Weg met die vieze stinkkaas! Is het zevende deel over Lotte Wirwar. Mijn dochter is dol op deze serie en heeft alle voorgaande delen ook met veel plezier gelezen. En af en toe pakt ze ze weer allemaal uit de kast en leest ze ze , op volgorde, nog een keer.

Op zich helemaal niet nodig om ze op volgorde te lezen, je kunt zelfs met dit nieuwe deel beginnen wanneer je nog geen enkel Lotte Wirwar boek hebt gelezen: alle boeken staan op zichzelf en hebben een verhaal wat helemaal afgerond wordt. Maar… wanneer je net zoals mijn dochter “fan” bent, is het natuurlijk leuk om meerdere  / alle delen te sparen! Zo kun je nog meer meeleven met Lotte, haar gezin en haar vriendin Chloë.

In dit nieuwste deel van Lotte Wirwar komt er een nieuwe jongen bij Lotte in de klas. Hij komt uit Frankrijk en daarmee worden allerlei Franse woorden in de klas geïntroduceerd die door Lotte weer een hele nieuwe betekenis krijgen. Chloë vindt Rémi wel interessant, maar hij is vooral gecharmeerd van Lotte en laat dat haar ook duidelijk merken, wat natuurlijk haar broertjes weer aanleiding geeft om haar te plagen.

In het boek worden ongeveer 2 weken besproken, dag na dag, met “gewone” dingen, zoals spelen, naar school gaan etc. Maar met het Lotte Wirwar – sausje er overheen en de vrolijke tekeningen, vliegen de dagen om en zou je willen dat er een heel jaar in dit boek beschreven zou worden.

Mijn dochter heeft dit boek in twee avonden uit gelezen en moest er erg om lachen. We hopen dan ook dat er nog veel nieuwe delen over Lotte Wirwar zullen verschijnen!

Lotte Wirwar: Weg met die vieze stinkkaas! – Alice Pantermüller
Deel 7 van De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar
Hardcover, 161 pagina’s, uitgeverij Deltas
Bestel dit boek hier >>>>

Voor de andere boeken van Lotte Wirwar, klik hier >>>>

Voor recensies van de andere boeken van Lotte Wirwar, klik hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Evi en Eenhoorn – Graphic Novel serie voor kinderen die houden van eenhoorns, roze en humor

Dana Simpson heeft een hele aantrekkelijke Graphic Novel serie gemaakt, volledig in kleur. De doelgroep …