Zondag

“Mama krijgt een baby,” vertelde Thomas aan zijn vriend Ole. “Ik krijg een broertje of zusje.” “Aha,” zei Ole, op een bijzondere manier. “Wat bedoel je met aha?” vroeg Thomas. “Je weet wel,” zei Ole. “Ja,” zei Ole. “Ja,” zei Thomas. “Je weet toch waarom mensen baby’s krijgen?” “Tuurlijk,” zei Thomas. Maar eigenlijk had hij geen idee.

Thomas maakt zich zorgen. Baby’s zijn roze en schattig en ruiken heerlijk, dat weet iedereen. Houden papa en mama nog wel van hem als de baby er straks is?

Recensie
Zondag is een ontroerend verhaal over Thomas die een broertje of zusje krijgt. Thomas is bang dat zijn mama en papa niet meer van zullen houden, zodra de baby er is. Thomas probeert extra lief te zijn, zodat zijn mama en papa van hem blijven houden. Maar het lijkt erop of ze niet merken dat Thomas extra zijn best doet. Thomas maakt zich diepe zorgen over de komst van de baby. Hij bespreekt dit met zijn vriend Ole. Maar Ole kan hem ook niet helpen…

Zondag is een heel leuk boek voor iedereen die een broertje of zusje krijgt. Kinderen zullen zich vaak kunnen herkennen in het verhaal van Thomas. Door het lezen van Zondag, kunnen de zorgen van Thomas besproken worden. Wellicht laten de kinderen dan los wat zij denken en/of voelen over de komst van de baby. Zondag laat kinderen zien dat er altijd genoeg liefde over blijft, óók als de baby geboren is.

Zondag – Kim Fupz Aakeson & Eva Eriksson
Prentenboek, hardcover, 48 pagina’s, Querido
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share