Sport meets safari – Fashion Academy 2 [recensie]

FA-COVER-opmaak2Op de Fashion Academy draait alles om mode, beauty en style. Wie eenmaal is toegelaten, wacht een spannende tijd. Want je woont op school en mag elk semester een echte modeshow organiseren.
Maak kennis met Pleun en Ravi, de hoofdrolspelers in dit semester. Het thema is sport & safari! Dat betekent op de Fashion Academy meteen na het ontbijt lekker bootcampen!
Pleun zou het liefst keihard wegrennen. Sterker nog, als ze niet zo’n slechte conditie had, dan had ze het zeker gedaan. Maar ze heeft nog een probleem: haar sportbroek zit zo strak dat ze bang is eruit te scheuren. Dit gaat haar seizoen niet worden…

Ravi is in topvorm. Zijn droom om profvoetballer te worden, is nog nooit zo dichtbij geweest. Maar hoe moet het dan met zijn andere droom: een eigen mode-label?

Recensie
Sport meets safari is het tweede deel van ‘Fashion Academy’. ‘Fashion Academy is een vierdelige serie voor kinderen vanaf een jaar of negen die houden van mode, styling en creatief bezig zijn. De serie is gebaseerd op de modeseizoenen lente, zomer, herfst en winter. De boeken zijn vormgegeven in zwart wit, met een contrastkleur die past bij het betreffende seizoen. Sport meets safari is in het zeegroen uitgevoerd. Overigens vinden zowel mijn jongste dochter, die het boek gelezen heeft, als ik dat de kaft niet heel prettig aanvoelt. Moeilijk te omschrijven, stroef-zacht … En het boek is dan wel op mooi, zwaar glanzend papier gedrukt, als je er per ongeluk met je nagel overheen krast piept het.

fashion-academy-2-tekst-en-sportoutfit
De Fashion Academy is een fictieve school, ergens in Nederland. Uitgangspunt van de school dat is vrijheid, (nachtelijke avonturen) en zelfredzaamheid goed zijn voor de creativiteit van de leerlingen. Vriendschap en samenwerking zijn belangrijk om je staande te houden.

fashion-academy-2-covers fashion-academy-2-illustratie-sportoutfit

Aan het begin van het boek staat een korte kennismaking met de school en de belangrijkste hoofdpersonen van het boek.

fashion-academy-2-tekst-en-jurk
Hoofdpersonen van Sport meets safari zijn Pleun en Ravi. Ravi moet een keuze maken, wil hij een topvoetballer worden of ambieert hij toch een carrière in de mode? En Pleun, die wordt dit semester geconfronteerd met zichzelf. Ze houdt een blog bij.

fashion-academy-2-voetballer-en-icoon fashion-academy-2-safarioutfit

Net zoals bij Flamenco meets flowerpower is de titel van het boek gebaseerd op de eindshow die aan het einde van het semester op de Fashion Academy wordt georganiseerd. De catwalk is versierd in safarisferen.

Mijn jongste dochter van tien heeft mij uitvoerig (mondeling) verslag gedaan van wat ze van Sport meets safari vindt en ik heb meegeschreven:
Sport meets safari is weer een heel leuk boek. Dit keer zijn hoofdrolspelers Pleun en Ravi.
Dit keer krijgt Pleun de geheime opdracht.
Er is een nieuw schooluniform. Maar Pleun is eigenlijk een beetje te dik en het nieuwe uniform past haar niet. Ze moet meedoen aan een bootcamp en moet dus heel veel sporten. Daardoor valt ze af, al kost het haar wel veel moeite om goed mee te doen. Aan het eind moeten ze een bikini maken. Het leek dat de bikini Pleun niet paste, maar uiteindelijk lukt dat wel. En het valt de leraren op school ook op dat Pleun is afgevallen.

fashion-academy-2-tekst-safarioutfit
Ravi wil graag naar een voetbalscoutkamp. Hij moet vaak in het weekend naar voetbalkamp. Er is tegen hem gezegd dat hij aan het einde van het semester moet kiezen voor voetbal of school. Ravi wil heel graag schoenen ontwerpen en een eigen modelabel. Het lukt hem, iedereen vindt de schoenen mooi en hij mag ze gaan verkopen.’
De grote vraag is nu natuurlijk welke keuze Ravi maakt …

Mijn dochter vertrouwde mij toe dat de twee hoofdpersonen in het eerste boek meer met elkaar te maken hebben dan de twee hoofdpersonen in dit tweede deel. Doordat in zowel ‘Flamenco meets flowerpower’ als in Sport meets safari de hoofdpersonen een jongen en een meisje zijn, zouden de boeken leuk moeten zijn voor zowel jongens als meisjes. Toch, gezien de vormgeving en het dominante thema mode, denk ik persoonlijk dat meisjes zich meer aangetrokken zullen voelen tot de Fashion Academy-boeken dan jongens.

fashion-academy-2-bootcamp fashion-academy-2-blog

Verder vond mijn dochter dat het boek makkelijk leest. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt, de zinnen zijn niet te lang en het lettertype is prima. Er staan veel kleine plaatjes in het boek en dat maakt het lezen extra leuk. Als ik het goed begrepen heb kan je de boeken prima los van elkaar lezen, al is het natuurlijk leuk om de serie helemaal te lezen. Vooral ook omdat de hoofdpersonen uit het eerste deel ook een rol spelen in dit tweede deel.

fashion-academy-2-illustratie-huis
Kortom, Sport meets safari is een leuk en geslaagd boek!

Sport meets safari, Fashion Academy 2 – Simone Arts
Kinderboek, gebonden, 144 pagina’s, Uitgeverij Holland BV
Bestel dit boek hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Nintendo Switch Sports [review]

Nintendo Switch Sports is het vervolg op de ultra populaire Wii Sports en Wii Sports …