Grapefruit & walnoot muffins [recept]

grapefruit-muffinsBen je de winter beu en mis je de zon? Snel vermoeid en weinig energie? Ga samen met een gezond dieet met Florida Grapefruit de strijd met de winterdip aan! Deze vitamine C-bom is heerlijk zoet en sappig en kan samen met een gezond dieet helpen om de wintermoeheid tegen te gaan. En voor grapefruit zijn ook allerlei heerlijke recepten, die je samen met je kind(eren) kunt maken (en opeten natuurlijk!). Zoals voor deze grapefruit & walnoot muffins:

Nodig (voor 12 muffins):

–       150 g bloem
–       1 el bakpoeder
–       1 grote Florida Grapefruit, in stukken
–       85 g boter, gesmolten
–       ½ tl zout
–       115 g lichtbruine basterdsuiker
–       85 g volkorenmeel
–       1 groot ei
–       200 ml karnemelk
–       85 g walnoten, grof gehakt
–       55 g poedersuiker

Bereiding:

Plaats 12 papieren muffin cups in een muffin bakvorm en verhit de oven voor op 200 ᵒC. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom en roer daar het volkorenmeel en de basterdsuiker doorheen. Mix nu de boter, het ei en de karnemelk in een andere kom en giet dit over de droge ingrediënten. Bewaar twee eetlepels sap van de Florida Grapefruit in een kleine kom en voeg de grapefruit stukken samen met de gehakte walnoten toe aan het mengsel. Roer voldoende om de bloem te bevochtigen, maar zorg ervoor dat het mengsel klonterig blijft.

Verdeel het mengsel met een lepel over de muffinvormen en plaats de bakvorm gedurende 15 tot 18 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de muffins eruit als ze goud van kleur zijn en laat ze vervolgens afkoelen. Optioneel kan het grapefruitsap gemengd worden met de poedersuiker om glazuur te maken. Dit kan gebruikt worden ter decoratie van de muffins. Smakelijk!

 

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

3 leuke bakideeën voor Kerst

Kerst is dé ideale tijd om gezellig met het hele gezin te gaan bakken. Op …

Share
Share