Triton: de nieuwste glijbaan in het Tikibad in Duinrell. Wat vindt de tweeling daarvan? [verslag & video]

Ik vind een zwembad best wel fijn, met warm weer, op een luchtbedje met een goed boek…. In een zwembad als het Tikibad was ik nog niet geweest, dat soort uitjes doet de Trotse Vader van onze kinderen meestal. Maar…. De opening van een uniek glijbaan vond ik wel een hele mooie aanleiding om eens zelf met mijn twee jongste kinderen, mijn tweeling van 10 jaar, te gaan.

Beste Waterpark van België en Nederland
Na een welkom door de directie van Duinrell (waarbij de grondlegger van het Tikibad, de heer H.R.J. van Zuylen van Nijevelt en zijn vrouw aanwezig waren, werden eerst twee Awards uitgereikt. Het Tikibad is namelijk door bijna vijftigduizend mensen uit Nederland en België beoordeeld als ‘Beste Waterpark’ van België en Nederland. De vorig jaar geopende attractie Wild Wings was voor Nederland de spectaculairste attractie. Prachtige en terecht verdiende Awards!

Triton
En toen was het tijd om de nieuwe, driedubbele Cone glijbaan te openen. Vijf prijswinnaars mochten samen met “Ed-van-het-YouTube-kanaal” als eersten de nieuwe glijbaan af. Twee aan twee, met een tweepersoonsband. Iedereen had een envelop bij zich en na de spectaculaire glijpartij, die live te volgen was, werden de enveloppen opengemaakt. In iedere envelop zat een letter en deze 6 letters samen vormden de naam van de nieuwe glijbaan: Triton!

Tweeling
En toen was het de beurt aan mijn tweeling. Nou…. Eerst ging mijn jongste alleen, want zijn zus vond het eigenlijk een beetje te spannend. Maar toen haar tweelingbroer terug kwam en vol enthousiasme ging vertellen, wilde ze het toch wel proberen. En nadat ze samen waren geweest, wilde ze direct nog een keer!!

Veilig
Maar ook de rest van het zwembad moest verkend worden. Als Trotse Moeder is het een hele ervaring om de kinderen zo zelfstandig bezig te zien. Er is bijvoorbeeld een glijbaan, “de Pelikaan” waarbij een vrije val gemaakt wordt, het zwembad in…. Alles is echt veilig, maar toch is het even wennen om je jongste daar keer op keer vanaf te zien gaan!

Golven
De golven in het zwembad waren ook een groot feest. Af en toe kwamen de kinderen even naar het tafeltje waar ik naar ze zat te kijken, maar ze hebben zich vooral enorm vermaakt samen. Wat een fantastisch zwembad zeg!! En de nieuwe Triton glijbaan is echt een aanwinst, ook voor “grote mensen”!

Hoe omschrijft Duinrell de nieuwe glijbaan?
In deze nieuwe spannende glijbaan glijd je van een hoogte van 20 meter op een tweepersoonsband 163 meter naar beneden via drie cones. In deze megatrechters glijd je tegen de wand omhoog en daarna weer terug naar beneden. Voor de glijpartij eindigt volgen er na de eerste slinger nog twee trechters. Met deze driedubbele Cone glijbaan is het Tikibad weer een nieuwe glijervaring en een spannende eyecatcher rijker.

En wat zegt de tweeling van de nieuwe glijbaan?

Kortom:
Triton is een extra reden om een bezoek te brengen aan het Tikibad! Wij hebben er de hele dag doorgebracht, dus wanneer je het zou willen combineren met een bezoek aan de attracties van Duinrell, kun je die beter in de ochtend doen (zo vroeg mogelijk beginnen, want ook het attractiepark is de moeite waard!). En daarna pas naar het Tikibad, want het zwembad is meestal langer open dan het pretpark. Voor openingstijden van zowel Duinrell als Tikibad, klik hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Met de tweeling in Frankrijk – verslag [deel 2]

We hebben een paar heerlijke, zonnige dagen gehad op camping Aux Rives du Soleil, beaucoup …