Vakantie vieren op de boerderij in Italië

Het is eindelijk zomer in Nederland en daar genieten we met zijn allen van. Helaas betekend zomer in Nederland niet drie maanden onafgebroken prachtig weer. Nee, helaas is het nog steeds erg wisselvallig. Dat is de rede voor veel Nederlanders om hun vakantieheil ergens anders te zoeken dan in Nederland. Veel mensen trekken richting Frankrijk, Spanje en Italië. Een trend die we steeds vaker zien is dat Nederlanders op vakantie gaan in agriturismo’s in Italië. En dat betekend eigenlijk niks meer dan vakantie vieren op het landgoed van de lokale boeren en/of agricultuur bedrijven in Italië. En dat is natuurlijk een ontzettend leuke ervaring!

Agriturismo’s
Vaak zijn er diverse vakantieverblijven op het terrein te vinden en woont de eigenaar ook op dit landgoed. Daarnaast vind je er vaak een leuk gemeenschappelijk zwembad. Het mooie is, dat er vaak allerlei producten gemaakt worden waar de vakantiegangers ook van mogen meegenieten. Zo vindt je op veel van deze agriturismo’s olijvenplantage en wijngaarden en worden er vaak bijvoorbeeld kaas en honing geproduceerd. Wat helemaal leuk is, dat de gasten mogen helpen in dit proces. Als je met je gezin met kinderen vertrekt richting Italie, is het voor hun dus vaak een fantastische ervaring om mee te helpen bij alle werkzaamheden op de boerderij. Een praktisch voordeel hier aan is ook, dat het vaak onder begeleiding gebeurd en je dus even een uurtje of twee niet op de kinderen hoeft te letten.

Leuke Contacten
Uiteraard heb je je eigen huisje op het landgoed, maar zijn er ook andere gasten. Hier kun je vaak wat leuke contacten op doen en ’s avonds gezellig genieten van een heerlijk Italiaans wijntje. Als de kinderen weer terugkomen van de boerderij, zie je vaak dat er samen met de eigenaar een heerlijk gezamenlijk traditioneel Italiaans diner wordt voorbereid. Hier kun je dan samen met alle andere gasten van genieten en tot in de late uurtjes nagenieten van de Italiaanse zon. Al met al is een dergelijke vakantie natuurlijk een ideaal alternatief voor de standaard vakanties aan de Costa’s of de kampeervakanties.

Lijkt het je dus leuk om met de kinderen te genieten van het prachtige Italiaanse platteland en de heerlijke producten? Ga dan eens kijken naar een prachtig vakantiehuis op een van de vele Agriturismo’s die Italië rijk is.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share