Het is ADHD

Het kost veel kopzorgen voor de diagnose ADHD wordt gesteld. Deze diagnose wordt met gemengde gevoelens ontvangen door ouders van een kind met ADHD. Opluchting omdat je eindelijk weet “wat er aan de hand is” tot angst voor negatieve reacties. Na de diagnose begint het eigenlijk pas.

Vereniging Balans
De vereniging Balans, een vereniging van ouders van kinderen met leer-ontwikkelings- en gedragsstoornissen, brengt het boek Het is ADHD uit. Het is een gids met een overzicht van de kenmerken van ADHD, de eerste signalen de diagnose, de aanpak etcetera. De auteurs zijn beide deskundigen op het gebied van ADHD.

Recensie
Het is ADHD is een overzichtelijk boek. Alles aspecten van ADHD worden benoemd. het boek geeft antwoord op alle vragen die in het dagelijks leven van een kind met ADHD aan bod komen. Er is een herkenbare case opgenomen over de familie Van Dalen, een gezin met een zoon met  ADHD. Praktisch is de Goedgedragkaart in de bijlage. Door middel van symbolen geven school en ouders aan wat wordt verwacht van het kind, of dit goed ging en wat de beloning is bij goed gedrag van het kind.

Voor ouders van een kind met ADHD mag dit boek eigenlijk niet in de boekenkast ontbreken. Een naslagwerk dat je bij iedere vraag of probleem kan raadplegen voor een duidelijk antwoord.

Het is ADHD – Arga Patternotte en Jan Buitelaar
Naslagwerk, paperback, 191 pagina’s, Bohn Stafleu van Loghum
Bestel dit boek hier>>

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Oog voor honden [recensie]

Problemen met je hond? Oog voor honden presenteert een nieuwe benadering voor het opvoeden van …