Ernest & Celestine

Namens TrotseMoeders.nl mocht ik naar de film Ernest & Célestine die nu in de bioscoop draait. Ernest & Célestine is door Cinekid uitgeroepen tot Beste Internationale Kinderfilm van het jaar 2012. De film is zo goed dat het niet alleen de juryprijs kreeg, maar ook nog eens de publieksprijs!

Toen ik hoorde dat ik naar deze film mocht, kwam ik erachter dat de film alleen maar draaide in een aantal grote steden. En dat vind ik een gemiste kans voor deze film. Het is namelijk een heerlijke ouderwetse animatiefilm. Het is zo’n film die wij ouders, nog van vroeger kenden. Een film die je tegenwoordig niet meer zo heel veel ziet en dat is eigenlijk best jammer. Je zou het kunnen vergelijken met de film “Als je begrijpt wat ik bedoel” van Olivier B. Bommel. Dat is ook zo’n goede ouderwetse animatiefilm die leuk is en leuk blijft, misschien juist wel door de eenvoud van de film.

De film is gebaseerd op de beroemde kinderboeken van Gabrielle Vincent die in Nederland uitgebracht zijn als ‘Brammert en Tissie’. De film bevat dezelfde prachtige met de hand geschilderde aquareltekeningen als de boeken. En dat is een lust voor het oog. Het verhaal gaat over beer Ernest die in contact komt met muis Celestine. In het begin zijn ze elkaars vijanden, maar zodra ze elkaars hulp hard nodig hebben, blijkt dat ze elkaar eigenlijk best aardig vinden. Ze beginnen  elkaar te begrijpen en voelen elkaar goed aan. Het kan dan ook niet anders, dat deze twee uiteindelijk dikke vrienden worden.

Mijn zoon van 6 jaar, zat op het puntje van zijn stoel, vooral bij de spannende scènes. Hoewel het leeftijdsadvies 6+ is, kunnen sommige gedeeltes van de film ook voor zes-jarigen nog best eng zijn. Mijn zoon vind gelukkig alles spannend en cool, dus deze film was voor hem helemaal te gek. Maar ik kan me voorstellen dat er ook kinderen zijn die echt bang kunnen worden. Zoals de scene waarin de beer de muis wil opeten. Diverse kinderen in de zaal vonden dit gewoon echt (te) eng. Maar gelukkig werd al snel duidelijk dat beer Celestine de muis toch maar niet ging opeten. Een zucht van opluchting ging dan ook door de zaal. Maar naast spanning zit er ook veel humor in de film en dat maakt Ernest & Celestine een superleuke film. De film bevat spanning, humor en toch ook een tikkeltje romantiek. Het is echt een familiefilm. Jong en oud zullen volop genieten van deze heerlijke, ouderwetse animatiefilm. Deze film is dan ook een absolute aanrader. Nu maar hopen dat er toch nog veel meer bioscopen in Nederland zijn, die deze film willen gaan draaien.


Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share