Beer komt thuis

Zes dieren wonen in de baobab. Ieder in zijn eigen huis. En elk van de dieren heeft een speciale taak. Dus als er op een dag een enorme beer opduikt, die op zoek is naar een plek waar hij kan wonen, is hij niet zo welkom. Maar misschien kan die reusachtige beer ook wel iets heel specials!

Recensie
Beer komt thuis gaat over zes dieren die in een baobab boom wonen. Dit is een boom die echt bestaat. De baobab boom komt voornamelijk in Afrika voor. Deze boom ziet eruit alsof hij op zijn kop staat, met zijn wortels in de lucht. In zijn dikke stam die wel 15m in doorsnee kan worden, slaat de baobab boom tijdens natte perioden water op, zodat hij in droge perioden kan overleven. Zijn bast wordt gegeten door olifanten en apen eten zijn vruchten op. Zijn stam heeft geen jaarringen en is bij oudere bomen vaak hol, zodat de baobab een toevluchtsoord vormt voor verschillende diersoorten. Baobab bomen kunnen duizenden jaren oud worden.

Beer komt thuis is dan ook een heel leuk boek over de baobabboom. Everzwijn, Fazant, Kikker, Bever, Muis en Fazant wonen in de baobabboom. Ieder heeft een eigen taak. Zo verzamelt Bever hout voor het vuur en zoeken Muis en Everzwijn fruit, waar Everzwijn lekkere jam van maakt. Op een dag komt Beer aan bij de baobab boom. Hij is op zoek naar een huis. In eerste instantie hebben de dieren geen plek voor Beer. Maar dan bedenken ze toch nog iets, waardoor Beer bij hun kan blijven wonen.

Zelf vind ik Beer komt thuis een heel leuk boek. Maar mijn kinderen van 3 jaar en 5 jaar liepen halverwege het verhaal beide weg. Ze vonden het boek niet zo heel erg leuk. Omdat ik wou weten of kinderen dit nou wel of geen leuk boek vonden, heb ik het boek ook nog voorgelezen aan hun vriendjes. De meeste van hun vriendjes vonden het wél een heel leuk boek. Wat ze het meest grappige vonden is dat de dieren huizen (in hun ogen boomhutten) op de takken van de boom hadden gebouwd. Dit vonden ze erg leuk. Ze waren blij dat Beer toch nog bij de andere dieren kon blijven wonen. Al met al kan ik zeggen dat de meeste kinderen Beer komt thuis een heel leuk boek zullen vinden.

Beer komt thuis – Barbara Ortelli
Hardcover, prentenboek, 36 pagina’s, De vier windstreken
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share