Papa, ik help je wel met opvoeden

Bart Bosch, zelf pappa van 3 kinderen tussen de 8 en de 15 jaar dacht inmiddels een doorgewinterde opvoeder te zijn die goed wist hoe een vader zich zou moeten gedragen. Niets bleek echter minder waar. Bart heeft veel interviews met kinderen gehouden over opvoeden en de rol van de vader daarin. Hieruit is duidelijk geworden dat niet alle vaders even handig zijn in de opvoeding. En voor juist die vaders is het boekje Papa, ik help je wel met opvoeden een zeer bruikbare hulp. Bart heeft aan kinderen gevraagd wat ze zelf nu vinden van de verschillende ouder rollen, hoe vaders zich in bepaalde situaties dienen te gedragen of hoe nu juist niet. De antwoorden kunnen al die ‘onhandige’ papa’s een handvat geven om het beter te doen. Naast de mening van de kinderen is bij elk onderwerp een deskundig advies opgenomen van orthopedagoog Lieve van Geldrop.

Recensie

Papa, ik help je wel met opvoeden is een uitermate leuk boekje geworden. De antwoorden van de kinderen zijn helder en soms meedogenloos. Zo af en toe krijg je bijna medelijden met de vaders, die denken het goed te doen, maar soms toch zo vreselijk mis zitten. Het is leuk dat Bart Bosch ook zijn eigen kinderen interviewt, of eigenlijk laat interviewen door zijn vrouw. Dit om de onafhankelijkheid te garanderen. En wat uiteindelijk uit het boek duidelijk naar voren komt, is dat de kinderen toch wel gek zijn op al die vaders en dat is tenslotte belangrijk.

Papa, ik help je wel met opvoeden – Bart Bosch
Opvoedboek, hardcover, 133 pagina’s, Kosmos uitgevers

About Irene

ahles@chello.nl'

Check Also

De allerleukste vakantie ooit

Van de cover alleen al word ik vrolijk. Mooie kleuren, lieve tekeningen…. Ik ben benieuwd …