Vos en Haas: de boom van uil

vos en haasUil heeft een noot voor pluim. Het is een noot uit zijn boom. De noot moet op de post. Maar hij past niet in een brief. Uil maakt een pakje. Een pakje met een noot er in. Of is het een boom? Of een heel bos?

Recensie
Mijn kinderen – maar ook ik zelf – zijn gek op de verhalen van Vos en Haas. Dit boek was hier dan ook meer dan welkom. Vos en Haas de boom van uil is één van de eerste twee boekjes uit de nieuwe  serie  Ik lees als Uil –  Ik lees als Vos en  Ik lees als Haas. Hierbij loopt het leesniveau op van AVI Start tot AVI M4. ( Ik lees als uil is AVI Start tot AVI M3, Ik lees als Vos is AVI M3 tot AVI E3 en Ik lees als Haas is AVI E3 tot AVI M4).

DSC07216Vos en Haas de boom van Uil is uit de serie Ik lees als uil. Kinderen uit groep 3 zullen dit boek dus al gauw zelf kunnen lezen. Wat ik erg leuk vind aan dit boek is het speelse uiterlijk. Sommige woorden zijn wat groter gedrukt en de zinnen verspringen regelmatig, zodat het allemaal speelser en leuker oogt voor de beginnende lezers. Uiteraard mogen de vele illustraties niet ontbreken. Want illustraties in verhalen blijven belangrijk voor kinderen. Een verhaal met weinig plaatjes zullen ze eerder aan de kant leggen, dan leesboeken waar voldoende illustraties in staan.

DSC07214Zowel mijn zoon als mijn dochter vinden dit boek erg leuk. Mijn zoon zit in groep 4 en leest dit boek helemaal zelf. Mijn dochter leest stukjes zelf en de rest lees ik voor. Erg leuk zijn ook de briefjes in het boek die Vos en Uil aan Pluim schrijven. Korte briefjes die  speels overkomen en leuk zijn om te lezen.

Vos en Haas de boom van uil is wederom een ontzettend leuk boek van Vos en Haas. Dit boek is leuk voor kinderen om zelf te lezen, maar ook zeer geschikt om voor te lezen!

Vos en Haas de boom van uil – Sylvia Vanden Heede
Hardcover, 31 pagina’s, Uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share