Goud voor Saar

goud voor saarAls de keepster van het Nederlands Elftal een clinic komt geven bij de club waar Saar speelt, is Saar best nerveus. Want in hockeyen is ze nog steeds niet zo goed. In ieder geval lang niet zo goed als de streberige Babet uit haar team. Aangemoedigd door haar vriendje Mees doet Saar toch mee met de clinic. Die loopt iets anders dan ze had verwacht…

goud voor saar 2Recensie
Goud voor Saar is het vijfde deel van de hockey reeks “ministicks” van Vivian den Hollander en heeft AVI-niveau M4. Mijn dochter van 8 jaar zit nu in groep 4 en heeft volgens haar rapport AVI leesniveau E4. Dit boekje zou je dus goed aan kunnen. Ze begint gelijk te lezen.

Op de eerste bladzijde hikt ze wel gelijk tegen een moeilijk woord aan. Clinic. Ik moet haar even helpen met de uitspraak en uitleg van het woord. Toen ze het begreep, ging ze snel verder lezen en kwam ze erachter dat het ook in het boek uitgelegd wordt. Ook voor hoofdpersoon Saar is het een moeilijk en onbekend woord. Dat schept gelijk een band.

goud voor saar 3Mijn dochter speelt geen hockey en heeft niet eerder boeken uit deze serie gelezen. Dit is echter geen probleem bij het lezen van dit boek. Het is een los te lezen deel uit de serie. Het boek sprak haar enorm aan. Dat heeft vast te maken met dat het een sport thema heeft en dat ook winnen aan bod komt. Dat zijn beide onderwerpen waar in ieder geval mijn dochter gevoelig voor is.

Het boek is niet te dik. Ze las het boek in een half uur uit. Een perfect formaat voor het slapen gaan. Op het ene moeilijke woord na vond ze het ook goed te lezen. En het smaakt naar meer! “Heb je nog zo’n boek voor mij?”, vroeg ze gelijk. Daar gaan we dan maar voor zorgen…

Goud voor Saar – Vivian den Hollander
Bekijk op bol.comVijfde deel van de hockey reeks “ministicks
Leesboek, hardcover, 32 pagina’s, Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share