Ik lees graag

Lezen is leuk en leren lezen is eigenlijk nog leuker. De teksten en tekeningen in deze boeken helpen kinderen een nieuwe wereld te ontdekken. De serie beslaat het eerste leerjaar van kinderen. Hij sluit aan bij het moderne leesonderwijs en is getest op verscheidene basisscholen.

Recensie
Ik lees graag is het vierde boekje in een reeks van de acht leesboekjes van de serie Lezen is leuk. De boekjes beginnen van AVI-Start en lopen geleidelijk op naar het AVI-E3 niveau, welke gelezen kan worden als een kind aan het einde van groep drie zit. Ik lees graag behoort tot de middencategorie en is op AVI-M3 niveau geschreven. Halverwege groep drie kunnen kinderen dit boekje goed lezen.

Ik lees graag is een boekje dat bestaat uit maar liefst twaalf korte verhalen. De teksten bestaan allemaal uit eenlettergrepige woorden. Er is gebruik gemaakt van een prettig lettertype en formaat, zodat de zinnen eenvoudig zijn te lezen. De verhalen worden ondersteund door kleurrijke en grappige prenten. Voor de verhalen is gekozen voor herkenbare onderwerpen, enkele voorbeelden zijn: verjaardag, sparen, Sinterklaas, huisdieren en school.

De complete serie Lezen is leuk
1. Ik ga lezen – eenlettergrepige woorden met ondersteuning van illustraties – AVI-start
2. Ik lees al – eenlettergrepige woorden verwerkt in betekenisvolle zinnen – AVI start
3. Kijk eens, ik lees! – eenlettergrepige woorden verwerkt in een kort verhaal – AVI start
4. Ik lees graag – korte, eenvoudige verhalen, ondersteund door illustraties – AVI M3
5. Wat lees jij? – korte verhalen met meer moeilijke woorden – AVI M3
6. Ik wil meer lezen! – ook verhalen met meerdere pagina’s – AVI M3
7. Een stapje verder –  meer tweelettergrepige woorden – AVI E3
8. Ik lees al goed – de verhalen worden langer en moeilijker- AVI E3

Meer informatie over leren lezen en het AVI-systeem vind je hier.

Ik lees graag – Anne Blokker
Leren Lezen, hardcover, 32 pagina’s, Kluitman
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …