Ouders willen consequenter opvoeden

Ouders zijn niet tevreden met de manier van opvoeden, ruim 90% vind dat de kinderen in Nederland consequenter moeten worden opgevoed. Ook vinden 75% van de ouders dat de opvoeding strenger mag. Dit blijkt uit een online enquête van het tijdschrift Groter Groeien.

In de enquête werd onderzocht in hoeverre kinderen invloed hebben op beslissingen binnen het gezin. Over bedtijd zijn de ouders duidelijk: slechts 6% van de kinderen mag zelf meebeslissen over hoe laat hij naar bed gaat. Over het avondeten word een stuk makkelijker gedaan; 69% van de kinderen mag één of meerdere keren per week bepalen wat er gegeten word, 2% mag dit zelfs elke dag bepalen. Bij broodbeleg mag van 48% van de ouders het kind bepalen wat er op brood komt, nog een 38% laat het kind de keuze maken tussen iets gezonds of hartigs.

Steng en consequent
Een groot deel van de ouders vindt dat er in Nederland strenger opgevoed moet worden. De helft van de ouders van ook dat de juffen en meesters op school strenger mogen zijn. Over consequenter opvoeden zijn de ouders bijna unaniem: 91% is het hiermee eens.

Kinderen de baas
Het onderzoek van Groter Groeien is online uitgevoerd, de resultaten zijn afkomstig van 372 respondenten. Het hele artikel over inspraak van kinderen staat in het Groter Groeien ‘Kinderen de baas’ nummer, dat vanaf 25 oktober in de winkel in de winkel ligt.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Schoolpleinmoeders – lief, leed en luizen [recensie van het nieuwste boek van Meester Mark]

Verlegen buitenbeentjes en vileine roddeltantes; ouders die sidderen voor hun eerste tienminutengesprek en oude rotten …