Belofte maakt schuld

Een tijdje geleden las ik van Sarah Pinborough Wat jij niet ziet. Een boek wat ik in één adem uitlas. Ik ben erg benieuwd of Belofte maakt schuld ook zo’n pageturner blijkt te zijn!

Verhaal
Drie vrouwen, en een van hen leeft een leugen. Maar wie?

  • Is het Lisa? Achtervolgd door haar tragische verleden, wil ze niets anders dan een rustig leven met haar dochter Ava.
  • Is het Ava? Zij wordt een held als ze een jongetje redt, maar ze zit helemaal niet op al die aandacht te wachten.
  • Of is het Marilyn? Die heeft een perfect leven: man, goeie baan, mooi huis. Zo lijkt het tenminste.

Eén moment zal de levens van de vrouwen voorgoed veranderen. Hun geheimen kunnen hun ondergang betekenen. Redden ze zich hieruit?

Mening
Nou, nou, nou… zonder teveel te vertellen dekt het verhaal zoals hierboven staat, absoluut de lading van het boek niet. Maar dat mag de pret niet drukken, want Belofte maakt schuld is een heerlijke pageturner.

Ik wil er inhoudelijk niet veel over kwijt om geen dingen te verklappen, maar al lezende krijg je steeds meer inzicht in het leven van Lisa en haar dochter Ava. Waarom is Lisa zo beschermend. En waarom is ze zo angstig?

Qua schrijfstijl vind ik het jammer dat Sarah Pinborough zoveel herhaalt. Op zich bouwt ze zo wel spanning op, door steeds bepaalde dingen uit het verleden te herhalen bijvoorbeeld, en dan zonder dat je precies weet waar het over gaat. Maar de echte spanning zit voor mij veel meer in het ongezegde. Hoe Lisa zich voelt wanneer ze alleen thuis is. Zonder daarbij keer op keer bepaalde gegevens te herhalen. Het had iets vlotter gemogen en met minder nadruk op herhalingen maar misschien juist meer verdieping in de verhaallijnen.

Neemt niet weg dat het echt een prima boek is. Spannend, intrigerend. Een beetje snel einde, als in een film. Daar had dan wel wat vertraging gemogen 😉 Maar alles bij elkaar een boek om zeker mee te nemen op vakantie, en om in te beginnen op een dag waarop je geen andere dingen hebt gepland, zodat je het in één keer kunt uitlezen!

Belofte maakt schuld- Sarah Pinborough
Paperback, 320 pagina’s, uitgeverij The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

Hieronder de recensie van Wat jij niet ziet:

Wat jij niet ziet [recensie]

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Hoe maak je je badkamer kindvriendelijk?

Een badkamer inrichten als je kinderen hebt, werkt toch iets anders. Van een wastafel met …