Mama is soldaat

Soldaten zijn vaak lang van huis weg. Voor hun kinderen is dat niet altijd even gemakkelijk, want die missen papa of mama natuurlijk enorm! Mama is soldaat laat zien hoe het is als je mama (of papa) weg moet om andere mensen te helpen.

Recensie
Mama is soldaat
is een leuk en ondersteunend prentenboek voor alle kinderen die een mama of papa hebben als soldaat. Het boek geeft precies de gevoelens van die kinderen weer. Hierdoor voelen kinderen zich begrepen. En voelen ze zich niet alleen staan met hun verdriet. Ze kunnen hun verdriet beter een plekje geven, met dit boek in huis. Want het boek begrijpt hun. Dit is vooral belangrijk omdat het vaak voorkomt dat vriendjes of vriendinnetjes hun niet begrijpen. Ze doen dan wel hun best om mee te leven, maar echt begrijpen doen ze dan vaak niet. En juist dan is het fijn om een boek te hebben, die verwoord wat het kind denkt en voelt!

Voor mijzelf en mijn kinderen is dit boek niet zo heel erg leuk. Hiervoor staat het boek (gelukkig) te ver bij ons leven vandaan. Maar het boek is wel heel erg leerzaam. Zo kan ik mijn kinderen op een duidelijke manier laten zien, dat er ook ouders zijn, die vaak niet huis zijn. Dat ze voor een lange tijd naar een ander land moeten, om daar mensen te helpen. Mama is soldaat staat vol met prachtige prenten. Deze prenten geven ook direct een duidelijk beeld van hoe het kind zich voelt (eenzaam, verdrietig, maar ook blij als ze een brief van mama krijgt!). Het is zeker een aanrader voor alle kinderen, waarvan één van de ouders soldaat is.

Mama is soldaat – Maikel Verkoelen & Anke Dorpmanns
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier>>


Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share