Mijn eigen moeder heeft haar moederdagcadeau al gehad, en is erg blij [video]

Op uitnodiging van Doro, fabrikant van smartphones die volledig geschikt gemaakt zijn voor senioren, mocht ik samen met mijn moeder naar Oudaen in Utrecht. Tegen mijn moeder had ik gezegd dat we daar van een High Tea gingen genieten, en dat was ook zo. Maar er was meer!

doro-8031-smarthpone-senioren-high-tea-moderdag-verslag-copyright-trotse-moeders-2 doro-8031-smarthpone-senioren-high-tea-moderdag-verslag-copyright-trotse-moeders-1

De mensen van Doro Benelux lieten namelijk de allernieuwste Doro Smartphone zien, Doro8031, een volwaardige Android telefoon die helemaal aangepast is aan mensen die niet van jongs af aan gewend zijn aan moderne technologie.

doro-8031-smartphone-senioren-high-tea-moederdag-verslag-copyright-trotse-moeders-18 doro-8031-smarthpone-senioren-high-tea-moederdag-verslag-copyright-trotse-moeders-6

Mijn moeder is nog jong, maar toch behoort zij tot de doelgroep die Doro voor ogen heeft. omdat ze niet is opgegroeid met computers, mobiele telefoons en andere dingen die voor de kinderen die nu opgroeien haast vanzelfsprekend zijn, zijn swipen, chatten, browsen en uploaden geen handelingen die intuïtief gaan. Integendeel: mijn moeder zit vaak gespannen achter haar laptop en handelingen die voor ons ‘gewoon’ zijn, legt mijn oudste zoon vaak meerdere malen geduldig uit voordat zijn oma het vertrouwen heeft dat ze het zelf kan.

doro-8031-smarthpone-senioren-high-tea-moderdag-verslag-copyright-trotse-moeders-3 doro-8031-smarthpone-senioren-high-tea-moederdag-verslag-copyright-trotse-moeders-2 doro-8031-smarthpone-senioren-high-tea-moederdag-verslag-copyright-trotse-moeders-3

Mijn moeder is erg slim, maar de moderne techniek maakt haar onzeker. Een nieuwe telefoon is dus niet iets waar ze blij van wordt. Weer andere functies, andere routes om een bepaalde instelling te gebruiken en weer opnieuw uitzoeken hoe de dingen die ze zich heeft aangeleerd op het nieuwe toestel werken. Mijn moeder wordt er gespannen van en soms ook geïrriteerd omdat het allemaal zo onlogisch lijkt.

doro-8031-smarthpone-senioren-high-tea-moederdag-verslag-copyright-trotse-moeders-7 doro-8031-smarthpone-senioren-high-tea-moederdag-verslag-copyright-trotse-moeders-16

En toen mocht ze, terwijl er allerlei heerlijkheden geserveerd werden, de Doro 8031 uitproberen. Eerst werd deze smartphone net zo voorzichtig en onzeker aangepakt als andere devices, maar al snel kreeg mijn moeder er zin in.

doro-8031-smarthpone-senioren-high-tea-moederdag-verslag-copyright-trotse-moeders-8 doro-8031-smarthpone-senioren-high-tea-moederdag-verslag-copyright-trotse-moeders-5 doro-8031-smarthpone-senioren-high-tea-moederdag-verslag-copyright-trotse-moeders-9

Door de stap-voor-stap keuzes in de menu’s, had ze in no-time door hoe ze een foto kon doorsturen, een wifi-netwerk kon selecteren en een bericht kon sturen. Ze ging het zelfs aan mij uitleggen!

doro-8031-smarthpone-senioren-high-tea-moederdag-verslag-copyright-trotse-moeders-10 doro-8031-smarthpone-senioren-high-tea-moederdag-verslag-copyright-trotse-moeders-11

Wat een opluchting voor mijn moeder, dat er een oplossing is voor het woud aan functies die ze niet kan overzien op haar eigen smartphone. Ze vertrouwt me toe dat dit echt de perfecte opvolger is voor haar huidige smartphone, wanneer die aan vervanging toe is. En toen was het tijd voor een verrassing:

Geweldig hè? Wat is ze blij. En ze verdient het, ze is een hele lieve moeder en een fantastische oma voor mijn kinderen!

Nog even een aantal redenen waarom je, misschien samen met broers/zussen of in combinatie met een verjaardag of zo, de Doro 8031 aan je moeder zou kunnen geven en je daarmee een perfect cadeau geeft:

 • doro-8031-trotse-moedersintuïtieve bediening
 • stap-voor-stap instructies
 • degelijke uitvoering
 • oplader (docking station) waarin je de smartphone kunt wegzetten waardoor je tijdens het opladen deze als wekker kunt gebruiken of er foto’s op kunt laten zien
 • lange garantie
 • geschikt voor mensen met een gehoorapparaat
 • simlock-vrij
 • “help” knop, die automatisch tot 5 nummers belt wanneer je hem indrukt. Er kunnen zelfs GPS coördinaten met de hulpvraag meegestuurd worden.
 • hij is mooi! In drie kleuren leverbaar, met verwisselbare batterij en allerlei optionele accessoires
 • volwaardig Android toestel. Niet alle opties worden getoond, maar ze zijn er wel
 • 5 megapixel camera
 • doro-manager; hiermee kun je op afstand je moeder helpen haar telefoon in te stellen
 • behalve touchscreen ook drie “echte” knoppen

Kijk maar even naar onderstaande video, dan wordt waarschijnlijk nog iets duidelijker waarom mijn moeder en ik zo enthousiast zijn:

De Doro 8031 telefoon is bij verschillende winkels te koop waar verkopers ook kunnen helpen met het uitleggen van het toestel. Maar aangezien het nogal intuïtief is, en “zelfs” mijn moeder haar eigen Doro smartphone kan instellen, kun je ook overwegen hem online te bestellen. Via onderstaande links krijg je meer informatie per toestel en kun je deze eventueel direct bestellen, dan is hij zéker vóór Moederdag in huis!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Een veelzijdig cadeau

Soms heb je een beetje hulp nodig. Je weet wel dat je iets moet doen, …

Share
Share