De kast van Stien

De kast van StienStien heeft een kast waarin ze al haar favoriete spullen opbergt. Een beer, een bal, een boek, een spiegel en een koek… Ontdek samen met Stien wat er in de kast zit. Een boek vol speelse prenten en poëzie.

Recensie:
Een boek met daarin maar liefst veertien korte gedichtjes. Het boek begint en eindigt met een versje over de kast van Stien. Tijdens het lezen van de gedichten kom je er achter wat er allemaal in die kast zit en wat het zo bijzonder maakt. De onderwerpen zijn allemaal verschillend, al hebben ze met elkaar gemeen dat het vooral gaat om speelgoed uit de kast. De lieflijke versjes hebben soms ook serieuze onderwerpen. Zo blijkt een musje dood te zijn gegaan en hebben de speelgoedauto’s een botsing gehad. Een fantasierijk boek met de meest schitterende verhalen…
De prenten maken het geheel nog sprookjesachtiger en nemen je mee naar de meest bijzondere werelden. Een roze bos, een wereldreis of even wegdromen bij een boek. Bij elk gedichtje staat een paginagrote prent die in één beeld het hele versje weet te vertolken! Door de rijm lopen de zinnen vloeiend in elkaar over en is zowel het voorlezen als het luisteren naar de versjes een ontspannende bezigheid. Een aanrader voor groot en klein! Als extraatje zit er nog een mooie wenskaart bij met net zo’n schattig gedicht. Leuk om iemand anders mee te verrassen.
Koop hier bij bol.com >>

De kast van Stien – Reine de Pelseneer
Prentenboek,Hardcover, 32 pagina’s,De eenhoorn

Lees ook:
Pluk van de Petteflet
Joppie in het zwembad
Zaza speelt doktertje

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share