SES creative Fun Mais boerderij [recensie]

SES creative funmais boerderijAls jong meisje vond ik het altijd erg leuk om een beetje te fröbelen, allemaal dingetjes maken van restjes wol, papier en noem maar op. Ook al was mijn moeder helemaal niet zo creatief, ikzelf kon me daar prima een paar uurtjes mee vermaken. Inmiddels zie ik bij onze dochter dat enthousiasme voor knutselen ook wel terug, al heeft ze er nu (nog) niet al te veel geduld voor.

Bij het uitpakken van de doos met recensiematerialen vond ik het dan ook erg leuk om iets te zien waarmee de creativiteit geprikkeld kon worden: een mooie doos Funmais van SES creative. We hadden de doos bewust meegenomen op vakantie, zodat we er goed de tijd voor konden gaan nemen op bijvoorbeeld een regenachtige dag. En in dit geval was het niet ik, maar mijn man die opperde om dat maar eens gezellig met de kinderen samen te gaan doen.

img_8972

Zo zaten ze dus een paar dagen later met z’n vieren aan de eettafel te knippen en plakken. Het ideale is dat je er alleen maar water bij nodig hebt en je dus niet allerlei geknoei met lijm hebt. Want lijm komt in ons geval ook wel eens in de haren terecht, met alle gevolgen van dien 🙂

SES creative funmais

Dennis merkte dat je er wel als ouder bij moet helpen omdat het nog te lastig is voor een jong kind om het zelf te doen. Misschien dat het, als ze een jaar of 7, 8 zijn, wat makkelijker is voor ze. Ik verwacht echter wel dat Funmais vooral een leuke activiteit is voor kinderen tussen de drie en zeven jaar.

img_8968

Het huisje in elkaar zetten bleek al een flinke uitdaging en ook de diertjes zagen er niet echt uit als op het plaatje, maar ach, het was al leuk om ze zo samen bezig te zien en uiteindelijk draait het vooral om het plezier dat je eraan beleeft samen. Het is helaas bij ons niet gelukt om alles af te maken, maar we hebben het weer netjes in de doos gedaan en kunnen er een andere keer weer mee verder gaan.

img_8971

We zagen later bij de knutselclub van het vakantiepark dat er ook allemaal mooie boeken zijn van SES creative funmais waarin je stap voor stap uitleg krijgt hoe je bepaalde figuren kunt maken. Hartstikke handig en leuk!

Dit pakket SES Funmais Boerderij-dieren, bestel je hier >>>>

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …