Vrolijk kerstfeest, Paultje!

“De kerstman vindt het fijn als we met anderen delen,” heeft papa Konijn zijn kinderen verteld. Paultje volgt deze raad op en deelt de wintervoorraad met de hongerige dieren in het bos. Maar de konijnenfamilie is niet zo blij met de halflege voorraadkamer.

Op kerstavond wordt er op de deur geklopt en staat ze een grote verrassing te wachten.

Vrolijk Kerstfeest, Paultje! is een kerstverhaal over het dappere konijntje Paultje. Ook deze keer helpt hij anderen waar hij kan en maakt hij nieuwe vrienden.

Recensie
Dit boek is het ultieme kerstverhaal om aan je kinderen voor te lezen in de periode rond kerst. Het brengt je kinderen bij dat niet iedereen het even goed heeft en dat we elkaar dus een handje moeten helpen. Maar ook laat het op een mooie manier zien hoe letterlijk kinderen woorden van hun ouders opnemen. Paultje heeft heel erg goed geluisterd en dus deelt hij het eten met alle hongerige dieren. Hij denkt verder niet na over de steeds slinkende voorraadkast en wat het gezin dan moet eten straks. Wanneer zijn ouders thuiskomen, kunnen ze niet ontkennen dat ze zelf hebben gezegd dat ze moeten delen met anderen…

Maar natuurlijk kent Vrolijk kerstfeest, Paultje! een warm einde en blijkt maar weer eens dat als je goed voor anderen bent, zij ook weer iets voor jou willen doen.

De mooie prenten, het aandoenlijke verhaal en de leerzame les in dit boek maken het een ideaal voorleesboek. Juist omdat het boek zo mooi is, is het eigenlijk zonde wanneer je het allen met kerst leest…

Vrolijk kerstfeest, Paultje! – Brigitte Weninger & Eve Tharlet
Kinderboek, hardcover, 26 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share