Het Moederstuur

Het Moederstuur is een slim ontworpen stuur, waarmee je heel eenvoudig je eigen fiets kunt omtoveren in een heuse moederfiets. Oftewel je wint een hoop ruimte bij je stuur zodat je makkelijk je kindje in een voorop fietsstoeltje kan plaatsen en zelfs nog zelf met een zwangere buik er makkelijk tussen past. Volgens de gebruiksaanwijzing gaat dit stuur mij zo’n € 730 besparen, want ik hoef geen moederfiets te kopen. Volgens moederstuur.nl is ‘het Moederstuur een slim alternatief’ voor de dure moederfietsen. En biedt het meer bewegingsruimte, is het stuur stabieler en dus veiliger’. Ik ben zeer benieuwd naar deze belofte. In zwangere toestand, met een lichaamslengte van ruim 1,8 meter bleek mijn toenmalige moederfiets niet toereikend, dus hoe kan een simpel stuur dat dan wel zijn?

Als de ergste kou eindelijk uit de lucht is, kunnen we het stuur gaan testen. We beginnen met de montage. Mijn man heeft zin in een klusje en waagt zich er aan. Volgens de montagehandleiding moet hij binnen een half uurtje klaar zijn, dus ik kijk met een schuin oog mee. En ja hoor, zolang de stappen van de handleiding goed worden gevolgd, gaat het verwisselen van het stuur heel gemakkelijk. Wanneer mijn man zelf gaat nadenken loopt de wisseling een lichte vertraging op, maar dat is mannen eigen volgens mij… Nu heb ik een fiets zonder handremmen en versnellingen, dus dat maakt het verwisselen wel heel eenvoudig. Gelukkig kan je de handremmen en versnellingen van je oude stuur ook gewoon op het moederstuur terug monteren. Wel handig om te weten dat dit speciale stuur op elke fiets past.

Als het stuur gemonteerd is en het zitje is bevestigd, mag ik mijn eerste fietstochtje maken met mijn jongste dochter van net 1 jaar voorop de fiets. Zo zonder kind ziet het stuur er toch een beetje fragiel uit. Maar als ik mijn dochter in het zitje zet, voelt het stuur en de fiets eigenlijk heel stabiel. De ruimte tussen ‘haar’ stuurtje en het zitje is een stuk kleiner dan op mijn oude moederfiets. Ik vind dit wel een fijn idee, want ze kan zo echt niet voorover kieperen. Vraag me wel af hoe dit over anderhalf jaar gaat passen. Hierdoor testen we het stuur ook met mijn andere dochter van 2 jaar (ze is ruim 2,5 jaar oud). Zij is bijna 15 kilo en mag dus nog even voorop. Dit gaat echt prima, dus ook zij mag binnenkort nog een rondje mee.

Terug naar de fietstocht met Roos, mijn jongste kind. Zij vindt het fantastisch. Schaterlachend klemt ze haar handjes om haar ‘eigen’ stuurtje om ze niet meer los te laten! Zelfs papa en de camera worden geen blik meer gegund. Ik stap op en ben verbaasd over de ruimte tussen mijn dochter en mij. Hier had makkelijk een hoogzwangere buik tussen gepast. In tegenstelling tot mijn oude moederfiets zit mijn kindje echt voorop de fiets, in plaats van tussen mijn armen. Het is bijna ongezellig, zoveel ruimte. We fietsen een rondje naar de supermarkt. Ik kan goed sturen en de fiets blijft heel stabiel. En dat terwijl ik voorheen met een grote mand nog wel eens wat slingerde.

Al met al is het moederstuur een goede aankoop voor ieder met een kleinere portemonnee heeft en toch echt te weinig ruimte voor een fietsstoeltje op zijn/haar huidige fiets heeft.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Elektrische moederfiets

De elektrische fiets is populairder dan ooit. Een elektrische fiets is voorzien van trapondersteuning, ook …

Share
Share